Печен лук със сметана и розмарин

Начин на приготвяне:
- 6 средни глави лук, с обелката
- 2 чаени чаши пилешки бульон
- 1 супена лъжица зехтин
- 3 свежи стръка розмарин
- 1/2 чаена чаша сметана за готвене
Начин на приготвяне:
Отрежете двата края на лука, за да го почистите, след което го разрежете през средата - не сваляйте обелката му. Подредете резените лук в тава с отрязаната страна нагоре. Полейте с бульона и зехтин. Подправете със сол и пипер и поръсете с накъсаните листенца розмарин.
Печете за 1 час на 220 градуса, докато лука се сготви и течността се редуцира. Полейте след това със сметаната и опечете докато сосът се сгъсти и лука покафенее, за около 30 минути.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!911 ЛУКОВ ШАМПОАН ПРОТИВ КОСОПАД 150 мл
БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Ползи и вреди на червения лук
- Пилешки дробчета с лук
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Лучени кръгчета на скара
- Облекчете синузита с лук
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Шалот, Лук шалот
- Лукът лекува старчески петна и слаба коса
Коментари към Печен лук със сметана и розмарин