Палачинки с гъби, спанак и козе сирене, запечени с моцарела

Необходими продукти:
- 12 тънки палачинки
- 500 грама гъби (стриди гъби или печурки)
- 300 грама спанак
- 150 грама козе сирене
- 150 грама моцарела
- малка връзка магданоз
- 10 стръка мащерка
- 1 скилидка чесън
- сол, черен пипер
- 3 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява на 175 градуса.
Нарежете гъбите на тънки плочки, листата магданоз накълцайте ситно, спанака измийте и накъсайте или нарежете едро.
Сгорещете олиото в голям тиган и в него изсипете гъбите. Пържете ги, бъркайки, на среден огън, докато станат златисти. Тогава добавете чесъна, магданоза, мащерката и подправете.
След минути намалете температурата на котлона до средна, сложете спанака при останалите продукти и гответе в продължение на две минути. Накрая прибавете козето сирене и оставете плънката върху котлона, докато то се разтопи напълно.
Разпределете сместа в средата на всяка една от палачинките, които навийте на рула. Подредете ги в правоъгълна тава с размери 30х20 сантиметра и поръсете с натрошената моцарела.
Покрийте съда с алуминиево фолио и запечете във фурната за 15 минути (докато моцарелата се разтопи).
Поднесете палачинките горещи.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
МИКС ЗА ПАЛАЧИНКИ 320 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СОЛЕНИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 300 г ЗДРАВНИЦА
МИКС ЗА СЛАДКИ ПАЛАЧИНКИ БЕЗ ГЛУТЕН 320 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Палачинките на баба
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Палачинки от тиквички с картофи и подправки
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Спаначено руло с крема сирене, сушени домати и чесън
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Спанак с лук, домати и яйца
- Силата на орехите и спанака за отслабване
Коментари към Палачинки с гъби, спанак и козе сирене, запечени с моцарела