Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Палачинки с гъби, спанак и козе сирене, запечени с моцарела

Палачинки с гъби, спанак и козе сирене, запечени с моцарела

Палачинки с гъби, спанак и козе сирене, запечени с моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 12 тънки палачинки
  • 500 грама гъби (стриди гъби или печурки)
  • 300 грама спанак
  • 150 грама козе сирене
  • 150 грама моцарела
  • малка връзка магданоз
  • 10 стръка мащерка
  • 1 скилидка чесън
  • сол, черен пипер
  • 3 супени лъжици зехтин


Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 175 градуса.

Нарежете гъбите на тънки плочки, листата магданоз накълцайте ситно, спанака измийте и накъсайте или нарежете едро.

Сгорещете олиото в голям тиган и в него изсипете гъбите. Пържете ги, бъркайки, на среден огън, докато станат златисти. Тогава добавете чесъна, магданоза, мащерката и подправете.

След минути намалете температурата на котлона до средна, сложете спанака при останалите продукти и гответе в продължение на две минути. Накрая прибавете козето сирене и оставете плънката върху котлона, докато то се разтопи напълно.

Разпределете сместа в средата на всяка една от палачинките, които навийте на рула. Подредете ги в правоъгълна тава с размери 30х20 сантиметра и поръсете с натрошената моцарела.

Покрийте съда с алуминиево фолио и запечете във фурната за 15 минути (докато моцарелата се разтопи).

Поднесете палачинките горещи.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХранене при...Храни и ястияЛюбопитноДиетиНовиниБотаникаЛайфстайл