Омлет с пилешко месо

Необходими продукти:
- 4 яйца
- сол и черен пипер
- 1 чаена лъжица зехтин
- 1/3 чаена чаша сготвено пилешко, накъсано
- 2 супени лъжици настърган кашкавал
- 2 супени лъжици накълцан спанак
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата и ги подправете.
Сгорещете зехтина в тиган на висока температура.
Сипете яйцата и намалете градусите до ниска степен. Изчакайте да се запържат по края, след което с шпатула избутайте краищата към центъра, а течните яйца оставете отново да се разстелят до края на тигана. Внимавайте, не бива да прекалявате с бъркането, за да не развалите тяхната цялост.
Изчакайте яйцата да стегнат отгоре и върху половината разпределете плънката: пилешкото, спанака и кашкавала. Сгънете омлета на две и изчакайте около 30-40 секунди, за да се разтопи кашкавалът.
Сервирайте омлета.
Източник:
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Омлет от нахут (без яйца)
- Топла зеленчукова салата с омлет и гъби
- Омлет с картофи и печурки
- Омлет със зеленчуци по испански
- Омлет със спанак, крутони и синьо сирене
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Омлет с фиде и кашкавал
- Отворен омлет с кейл, зелен лук и домати
- Летен омлет с домати и кашкавал
- Омлет с броколи, домати и пушено сирене
Коментари към Омлет с пилешко месо