Омлет с елда, кашкавал и зелен лук
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици люспи от елда
- 4-6 супени лъжици прясно мляко
- 2 яйца
- зелен лук на вкус
- 100 грама кашкавал
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Кипнете млякото, с него залейте люспите елда и оставете за 5 минути. За това време те ще набъбнат и тогава към тях прибавете накълцания зелен лук, настъргания кашкавал, яйцата и смесете.
Изсипете комбинацията в нагорещен намазнен тиган и изпечете от двете страни. Сгънете омлета през средата и сервирайте.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Мини омлети на фурна, обвити в бекон
- Омлет Пуляр
- Омлет с прясно мляко
- Омлет на фурна с пилешко и моцарела
- Омлет с домати, чесън и джинджифил
- Омлет с царевица и сос болонезе
- Картофен омлет с пилешко и кашкавал
- Омлет със сьомга, кашкавал и домати
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
Коментари към Омлет с елда, кашкавал и зелен лук