Ньоки от извара с пармезан

Необходими продукти:
- 1/2 чаена чаша едро смляна галета
- 200 грама извара
- настъргана коричка от един лимон
- 1 яйце
- 1/2 чаена лъжичка нарязан розмарин
- 6 супени лъжици брашно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- щипка сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете изварата в купичка, прибавете брашното, галетата и лимоновите корички.
Добавете настъргания пармезан, розмарина, яйцето, солта и пипера.
Разбъркайте сместа докато продуктите се смесят и изсипете брашното върху набрашнена плоскост.
Оформете тесто и го разделете на части. Разточете равни по големина фитили и ги нарежете на еднакви по големина кубчета.
В тенджера налейте вода, подсолете я и след като заври бланширайте ньоките. Прецедете, охладете и ги сгответе по ваш вкус. Може да ги замразите, така винаги ще имате готови.
Добър апетит!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.simplysogood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Извара и ленено масло – рецептата на д-р Будвиг срещу рака
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Рулца от тиквички с чеснова извара
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
- Сладолед от извара и праскови с банани и мед
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Какаово суфле от обезмаслена извара с мед
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Желиран десерт от извара с праскови
- Спаначен пудинг с извара и кашкавал
Коментари към Ньоки от извара с пармезан