Картофени кренвиршки с кашкавал

Необходими продукти:
- 6 кренвирша
- 500 грама сварени картофи
- 3 супени лъжици брашно
- 1 яйце
- 100 грама кашкавал
- по щипка черен пипер и сол
- олио (за пържене)
Начин на приготвяне:
От сварените картофи направете пюре, като ги обелите, намачкате и прибавите към тях 1 лъжица от брашното (може да заместите с нишесте), яйцето, кашкавала (настържете го). Подправете на вкус и старателно смесете продуктите.
Трябва да се получи еднородна плътна маса, към която прибавете още брашно, ако е необходимо.
Разделете тестото на шест части. Всяка от тях разпределете върху кухненския плот, оформяйки тънка основа за кренвиршките.
Сложете в средата по един кренвирш (или половин) и го увийте с картофеното пюре.
Оваляйте в брашно, в което може да добавите предпочитани подправки (или използвайте галета).
Изпържете в олио или масло и извадете готовите кренвиршки върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
- Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
- Картоф
Коментари към Картофени кренвиршки с кашкавал