Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кренвиршки с кашкавал

Картофени кренвиршки с кашкавал

Картофени кренвиршки с кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 6 кренвирша
  • 500 грама сварени картофи
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 яйце
  • 100 грама кашкавал
  • по щипка черен пипер и сол
  • олио (за пържене)


Начин на приготвяне:

От сварените картофи направете пюре, като ги обелите, намачкате и прибавите към тях 1 лъжица от брашното (може да заместите с нишесте), яйцето, кашкавала (настържете го). Подправете на вкус и старателно смесете продуктите.

Трябва да се получи еднородна плътна маса, към която прибавете още брашно, ако е необходимо.

Разделете тестото на шест части. Всяка от тях разпределете върху кухненския плот, оформяйки тънка основа за кренвиршките.

Сложете в средата по един кренвирш (или половин) и го увийте с картофеното пюре.

Оваляйте в брашно, в което може да добавите предпочитани подправки (или използвайте галета).

Изпържете в олио или масло и извадете готовите кренвиршки върху хартия, за да поеме тя излишната мазнина.

 

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияСнимкиЛюбопитноНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияЛайфстайлБотаникаДиетиЛечения