Вити кренвиршки
Необходими продукти:
- 1 килограм брашно
- 1/2 чаена чаша олио
- 1 кубче прясна мая
- 3 яйца + 1 жълтък
- 300 милилитра прясно мляко
- 1 супена лъжица кисело мляко
- 1 чаена лъжичка захар
- 2 чаени лъжички сол
- няколко кренвирша
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото, размийте маята, добавете захарта и солта. Разбийте яйцата, сложете олиото, киселото мляко и разбъркайте. В купа пресейте брашното, направете вдлъбнатина в средата и налейте двете смеси. Направете тесто, оставете го да втаса и разделете на части. Разточете кръгли кори, завийте кренвирши в тях, притиснете в краищата всяка.
Разрежете рулата почти докрай на шест равни части, оформете като цветя и подредете в застлана с лист пергамент тавичка.
Глазирайте с разбит жълтък, изпечете в загрята на 200 градуса фурна до готовност и поднесете топли. По желание поръсете с подправки или кашкавал.
Добър апетит!
Източник: tozapping.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Баница-хотдог от бутер тесто
- Бутер кренвиршки с кашкавал и яйце
- Кренвирши с кашкавал и хрупкав бекон на фурна
- Маниока крокети с кренвиршчета
- Руло от тиквички с плънка от кренвирши и кашкавал
- Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
- Кренвирши в картофено тесто
- Кашкавалки с кренвирши
- Топли картофени сандвичи с колбас
- Домашен Корн Дог в апетитна панировка
Коментари към Вити кренвиршки