Баница-хотдог от бутер тесто
Необходими продукти:
- 1 лист бутер тесто (килограм)
- 7 кренвирша
- 2 жълтъка
- сол на вкус
- доматен сос за сервиране
Начин на приготвяне:
Ако тестото, което използвате, е замразено, размразете го. Сложете го в тава върху лист пергаментова хартия и нарежете на равни ивици с помощта на специален нож за пица, като ширината на лентите да не бъде повече от сантиметър.
След това сгънете всяка втора от ляво на дясно, както е показано на следващата снимка.
Обелете кренвиршите и ги "вплетете" в тестото.
Сложете един в средата, точно на сгъвката на ивиците.
Покрийте кренвирша със сгънатите ленти тесто, като ги подреждате успоредно една на друга. Така ще се получи интересна плетеница.
Сгънете нечетните бутер ивици по същия начин, както направихте с четните и както се вижда на изображението по-долу.
Поставете втори кренвирш, покрийте го със сгънатите ленти. По този начин вляво от центъра на тестото трябва да "вплетете" 3 кренвирша. Залепете старателно края на тестото след това.
Така процедирайте и останалите кренвирши (3 броя), които следва да се разположат вдясно от центъра на тестото (1 кренвирш остана в средата между двете тройки).
Разбийте жълтъците с малко сол и намажете с тях плетеницата от тесто.
Поставете баницата във фурната (загрейте предварително на 180 градуса) и печете в продължение на 20-30 минути (до готовност на тестото).
Когато извадите своеобразния хотдог от уреда, нека се охлади малко и поднесете с доматен сос.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: xcook.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Банички със сирене
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Банички от лаваш с кашкавал и магданоз
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Бутер баница с кайма
- Кренвиршки от лаваш с картофено пюре
- Банички от лаваш с плънка от извара и магданоз
- Бутер банички с шунка и кашкавал
Коментари към Баница-хотдог от бутер тесто