Карамелизирано барче с ядки

Необходими продукти:
за блата:
- 1/2 чаена чаша масло
- 1 1/4 чаена чаша брашно
- 1/4 чаена чаша пудра захар
- 1 чаена лъжица сол
- 1 жълтък
за ядковия слой:
- 1/2 чаена чаша захар на кристали
- 1/4 чаена чаша масло
- 1/4 чаена чаша мед
- 1 супена лъжица сметана
- 1/2 чаена чаша нарязани бадеми
- 1/2 чаена чаша тиквено семе
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса.
Намазнете малка квадратна тава с масло и застелете с хартия, след което намажете и нея с масло.
Комбинирайте брашното, захарта и солта с няколко пулсации в кухненски робот. Добавете маслото и отново пулсирайте. Прибавете жълтъка и 1 супена лъжица вода и отново направяте няколко пулсации, за да се комбинират продуктите, трябва да започнат да се образуват трохи.
Прехвърлете тестото в тавичката и притиснете по дъното на тавата. Печете за 20-25 минути.
За ядковия слой комбинирайте меда, сметаната, маслото, захарта и солта в касерола. Гответе, докато се разтопят и смесят продуктите. Продължете да готвите, докато сместа заври и към нея прибавете ядките. Разбъркайте и оставете на котлона за още 1 минута.
Излейте ядковата смес върху блата и изравнете.
Запечете за 18-20 минути, до златиста коричка. Оставете напълно да се охлади, преди да нарежете.
Готовите барчета може да съхранявате на стайна температура до 3 дни.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Домашни блокчета от карамелизирани слънчогледови семена
- Здравословни барчета с овесени ядки и ябълки
- Сурови барчета с рожков и кокос
- Енергийни блокчета със сушени плодове, ядки и мед
- Барчета с тиквено семе, чия и бял шоколад
- Енергийни блокчета със сусам, кокос и мед
- Шоколадови блокчета с филирани бадеми
- Овесени барчета с череши и шоколад
- Здравословни барчета с ябълки и овесени ядки
- Ябълкови мини барчета с карамел, фъстъчено масло и шоколад
Коментари към Карамелизирано барче с ядки