Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Карамелизирано барче с ядки

Карамелизирано барче с ядки

Карамелизирано барче с ядки - изображение

Необходими продукти:

за блата:

  • 1/2 чаена чаша масло
  • 1 1/4 чаена чаша брашно
  • 1/4 чаена чаша пудра захар
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1 жълтък

за ядковия слой:

  • 1/2 чаена чаша захар на кристали
  • 1/4 чаена чаша масло
  • 1/4 чаена чаша мед
  • 1 супена лъжица сметана
  • 1/2 чаена чаша нарязани бадеми
  • 1/2 чаена чаша тиквено семе

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 170 градуса.

Намазнете малка квадратна тава с масло и застелете с хартия, след което намажете и нея с масло.

Комбинирайте брашното, захарта и солта с няколко пулсации в кухненски робот. Добавете маслото и отново пулсирайте. Прибавете жълтъка и 1 супена лъжица вода и отново направяте няколко пулсации, за да се комбинират продуктите, трябва да започнат да се образуват трохи.

Прехвърлете тестото в тавичката и притиснете по дъното на тавата. Печете за 20-25 минути.

За ядковия слой комбинирайте меда, сметаната, маслото, захарта и солта в касерола. Гответе, докато се разтопят и смесят продуктите. Продължете да готвите, докато сместа заври и към нея прибавете ядките. Разбъркайте и оставете на котлона за още 1 минута.

Излейте ядковата смес върху блата и изравнете.

Запечете за 18-20 минути, до златиста коричка. Оставете напълно да се охлади, преди да нарежете.
Готовите барчета може да съхранявате на стайна температура до 3 дни.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХранене при...ЛюбопитноХрани и ястияЗдравни съветиЛайфстайлДиетиБотаникаЛечения