Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Канелени козуначени вързопчета

Канелени козуначени вързопчета

от 10 апр 2019г., обновено на 11 апр 2019г.
Канелени козуначени вързопчета - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица суха мая
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 3 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 1 1/2 чаена лъжица кардамон
  • 1 чаена лъжица сол
  • 6 супени лъжици масло

за плънката:

  • 6 супени лъжици масло
  • 3 супени лъжици канела
  • 1 1/2 чаена чаша кафява захар

Начин на приготвяне:

Загрейте млякото в малка касерола, докато достигне около 50 градуса. Добавете маята и оставете да престоят 10-15 минути.

Добавете яйцето, брашното, захарта и кардамона към маята. Разбъркайте с миксер с приставка за тесто, докато се получи еластично и гладко тесто - за около 10 минути.

Постепенно добавете маслото - лъжичка по лъжичка, като продължавате да месите - по този начин ще се получат конците в тестото.

Прехвърлете омесеното тесто в купа, покрийте я с фолио и оставете да втаса под кърпа за около час - час и половина. Натиснете тестото надолу с юмрук и го покрийте плътно с найлоново фолио, след което охладете за една нощ в хладилник.

Сложете тестото върху добре набрашнен лист хартия за печене и го разточете. Покрийте с фолио и охладете за 30-60 минути.

Пригответе плънката с масло, канела и 1/2 чаена чаша от захарта.

Разпределете плънката върху 2/3 от тестото. Сгънете по начина, показан на следващата снимка, след което разточете тестото, за да се изтъни.

сгъване на тестото

Нарежете тестото на ленти дебели около 2,5-3 сантиметра.

Всяка лента навийте спираловидно, за да се усуче. Увийте лентата около пръстите си и оформете възелче от нея.

завръзване

Подредете вързопчетата в тави, застлани с хартия. Покрийте с фолио и оставете отново да втасат за 40-60 минути.

Опечете ги на 165 градуса за 25-30 минути, докато станат златистокафяви.

Останалата 1 чаена чаша кафява захар заедно с половин чаша вода загрейте в касерола, докато захарта се разтопи и започне да се получава сироп - за около 5 минути.

Намажете със сиропа козуначените вързопчета, изчакайте 5 минути и ги намажете отново, ако харесвате по-сиропираните десерти.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс Пудинг с карамелена коричка от остатъци кекс
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Козунак на конци със захарни плодове и коктейлни черешки Козунак на конци със захарни плодове и коктейлни черешки
5.0/5 1 оценка

Коментари към Канелени козуначени вързопчета

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Канелени козуначени вързопчета
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 16:44
    Коментирайте "Канелени козуначени вързопчета"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
  • Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
  • Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
  • Козуначени кифлички със стафиди и ванилия
  • Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
  • Козунак с марципанова паста
  • Великденски венец с орехи, стафиди и захаросани плодове
  • Шоколадов козунак с портокалова глазура и бишкоти
  • Великденски козунак-цвете с плънка от мак и белтъчена глазура
  • Пържени козуначени филийки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2113 дни, 57 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2226 дни, 5 часа и 8 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 4 дни, 4 часа и 45 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 11 дни, 55 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 17 часа и 36 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 25 дни, 27 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

МОЛУТРЕКС РАЗТВОР НА 5% КАЛИЕВА ОСНОВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА МОЛУСКИ - ПЕРЛОВИДНИ ЛЕЗИИ ПО КОЖАТА флакон 3 мл

ЕСПИРО таблетки 50 мг * 30

ЛИНЕФОР капсули 75 мг * 14

МЬОЛЕРС МАСЛО ОТ ЧЕРЕН ДРОБ НА ТРЕСКА ФОРТЕ капсули * 150

КАНАДЕРМ КАНАДЕНТ СЕРУМ ПРИ АФТИ И ХЕРПЕСИ 5 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:10:21

ХОЛУДЕКСАН капсули 300 мг * 100 WORLD MEDICINE

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 16:09:55

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: Габи от 08 юли 2025г. в 15:40:29

ХОЛУДЕКСАН капсули 300 мг * 100 WORLD MEDICINE

Коментар на: Ели Карагеоргиева от 08 юли 2025г. в 15:32:13

САМБУКОЛ ИМУНО ФОРТЕ + ВИТАМИН C + ЦИНК С ЕКСТРАКТ ОТ ЧЕРЕН БЪЗ сироп 120 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 08 юли 2025г. в 14:58:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival