Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Солен козунак с пълнеж от пушено сирене и бекон

Солен козунак с пълнеж от пушено сирене и бекон

Солен козунак с пълнеж от пушено сирене и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 150 грама пушено сирене
  • 120 грама сурово-пушен бекон
  • 400 грама брашно
  • 1 яйце + жълтък за намазване на козунака
  • 200 милилитра прясно мляко + още 2 супени лъжици за намазване на козунака
  • 20 грама прясна мая
  • 5 грама сол
  • 1 чаена лъжица течен мед
  • 20 милилитра растително олио (синапено)
  • сусамови или слънчогледови семена

необходими продукти за козунак

Начин на приготвяне:

Разтворете солта, маята и меда в затопленото прясно мляко. Добавете яйцето, олиото и разбъркайте.

прясно мляко и яйце

Пресейте брашното и го изсипете на части в получената течна смес, като замесите тесто.

брашно

Покрийте го с кърпа и оставете за час на топло място.

тесто

Докато втасва, пригответе продуктите за плънката. Настържете едро пушеното сирене, бекона нарежете на малки ивици.

пушено сирене и бекон

Разделете втасалото тесто на три равни части и оформете всяка във вид на колбас с дължина около 50 сантиметра. След това ги притиснете с пръсти, за да се получи плоска повърхност, върху която разпределете пълнежа (по 1/3 от продуктите върху всяка основа).

плънката върху тестото

Затворете топеното сирене и бекона с тестото, отново ще имате три колбаса, но този път с плънка.

тесто с плънка

От тях сплетете плитка, като фиксирате краищата й.

козунак

Поставете я върху лист пергамент и намажете повърхността й със смес от 2 супени лъжици прясно мляко, жълтък и щипка сол. Поръсете със сусамови или слънчогледови семена. Оставете за 30-40 минути на топло място, за да може тестото да втаса още веднъж.

козунак

Когато това стане, изпечете козунака за около половин час в средно гореща фурна (180 градуса).

козунак

Поднесете го, щом се охлади.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиПрезентации