Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Канелени козуначени вързопчета

Канелени козуначени вързопчета

Канелени козуначени вързопчета - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша прясно мляко
  • 1 супена лъжица суха мая
  • 1 яйце
  • 1 жълтък
  • 3 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/2 чаена чаша захар
  • 1 1/2 чаена лъжица кардамон
  • 1 чаена лъжица сол
  • 6 супени лъжици масло

за плънката:

  • 6 супени лъжици масло
  • 3 супени лъжици канела
  • 1 1/2 чаена чаша кафява захар

Начин на приготвяне:

Загрейте млякото в малка касерола, докато достигне около 50 градуса. Добавете маята и оставете да престоят 10-15 минути.

Добавете яйцето, брашното, захарта и кардамона към маята. Разбъркайте с миксер с приставка за тесто, докато се получи еластично и гладко тесто - за около 10 минути.

Постепенно добавете маслото - лъжичка по лъжичка, като продължавате да месите - по този начин ще се получат конците в тестото.

Прехвърлете омесеното тесто в купа, покрийте я с фолио и оставете да втаса под кърпа за около час - час и половина. Натиснете тестото надолу с юмрук и го покрийте плътно с найлоново фолио, след което охладете за една нощ в хладилник.

Сложете тестото върху добре набрашнен лист хартия за печене и го разточете. Покрийте с фолио и охладете за 30-60 минути.

Пригответе плънката с масло, канела и 1/2 чаена чаша от захарта.

Разпределете плънката върху 2/3 от тестото. Сгънете по начина, показан на следващата снимка, след което разточете тестото, за да се изтъни.

сгъване на тестото

Нарежете тестото на ленти дебели около 2,5-3 сантиметра.

Всяка лента навийте спираловидно, за да се усуче. Увийте лентата около пръстите си и оформете възелче от нея.

завръзване

Подредете вързопчетата в тави, застлани с хартия. Покрийте с фолио и оставете отново да втасат за 40-60 минути.

Опечете ги на 165 градуса за 25-30 минути, докато станат златистокафяви.

Останалата 1 чаена чаша кафява захар заедно с половин чаша вода загрейте в касерола, докато захарта се разтопи и започне да се получава сироп - за около 5 минути.

Намажете със сиропа козуначените вързопчета, изчакайте 5 минути и ги намажете отново, ако харесвате по-сиропираните десерти.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиПрезентации