Канелени бисквити без захар с овесени ядки
Необходими продукти:
- 50 грама овесени ядки
- 50 грама брашно
- по 1/2 чаена лъжица бакпулвер и канела
- 25 грама стафиди - накълцани
- 15 грама масло
- 1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Разбъркайте всички сухи продукти в купа.
Разтопете маслото и разбъркайте вътре меда, за да се разтвори. Добавете 2-3 супени лъжици вряла вода. Прехвърлете към сухите съставки омесете тесто.
Поръсете кухненски плот с овесени ядки и премесете тестото.
Разточете го на тънко (около 0,5 сантиметра) и изрежете кръгли форми.
Бисквитите печете на 200 градуса, като ги подредите в тавичка, застлана с хартия. Не забравяйте да оставите достатъчно разстояние между сладките.
Намажете със сладко или любим крем, по желание.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Тиквени бисквитки с орехи
- Овесени бисквити с парченца шоколад
- Кисело мляко с бисквити, сушени плодове, ядки и мед
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Канелени бисквити без захар с овесени ядки