Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед

Необходими продукти:
- 6 твърди, но узрели праскови
- 2 супени лъжици зехтин
- 230 грама крем маскарпоне
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена чаша мед
- 3/4 чаена чаша овесени ядки
- 12 пресни малини
- листенца прясна мента
- зехтин за тигана
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на силен огън и го подмажете със зехтин.
- Разрежете прасковите на две и отстранете костилките.
- В средно голяма купа смесете крема маскарпоне с ваниловия екстракт, разбъркайте и приберете в хладилник.
- Намажете прасковите със зехтин и ги запечете в тигана за около 3 минути от всяка страна, докато омекнат.
- Прехвърлете ги в тавичка и в гнездото на костилката добавете по 1 супена лъжица маскарпоне.
- Поръсете с мед и овесени ядки и гарнирайте с пресни малини и листенца мента.
- Поднесете печените праскови веднага и им се насладете.
Да ви е сладко!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛА РИВ ДЕТСКИ ПАРФЮМ 44 CATS PILOU 75 мл
МИЛВА ПИЛИНГ ДУШ ГЕЛ С БЯЛА КАОЛИНОВА ХУМА 300 мл
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
ЛЮКСЕОЛ ШАМПОАН ЗА ОБЕМ 200 мл
Нов ПРОМОСКОТИШ ФАЙН ПОДХРАНВАЩ ШАМПОАН БЯЛ ТРЪН И ЧЕРЕН ПИПЕР 300 мл
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ФИЛОСОФИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Заместете сутрешното кафе с тoплa вoдa c мeд
- Отслабване с мед и канела
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Пилешко филе с мед и горчица
- Как да разберем дали медът е чист или имитация на истински?
- Агаве
- Сос от печени домати с чесън и босилек
Коментари към Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед