Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед
Необходими продукти:
- 6 твърди, но узрели праскови
- 2 супени лъжици зехтин
- 230 грама крем маскарпоне
- 1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
- 1/4 чаена чаша мед
- 3/4 чаена чаша овесени ядки
- 12 пресни малини
- листенца прясна мента
- зехтин за тигана
Начин на приготвяне:
- Загрейте грил тиган на силен огън и го подмажете със зехтин.
- Разрежете прасковите на две и отстранете костилките.
- В средно голяма купа смесете крема маскарпоне с ваниловия екстракт, разбъркайте и приберете в хладилник.
- Намажете прасковите със зехтин и ги запечете в тигана за около 3 минути от всяка страна, докато омекнат.
- Прехвърлете ги в тавичка и в гнездото на костилката добавете по 1 супена лъжица маскарпоне.
- Поръсете с мед и овесени ядки и гарнирайте с пресни малини и листенца мента.
- Поднесете печените праскови веднага и им се насладете.
Да ви е сладко!
Снимки: cookingclassy.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Лечение при ангина (остър тонзилит)
- Компрес с мед срещу кашлица при деца
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Необходимо ли е да се накисват овесените ядки?
- Отслабване с мед и канела
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бърз лек със сода и мед срещу болезнените афти
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
Коментари към Печени праскови с маскарпоне, овесени ядки и мед