Италиански омлет със сирена

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша сушени домати, нарязани
- 1 чаена чаша настъргана зряла моцарела
- 1/4 чаена чаша босилек, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица настърган пармезан
- 12 яйца
- 1/2 чаена чаша прясно мляко
- 1/4 чаена чаша масло
Начин на приготвяне:
Нарязаните домати сложете в гореща вода и ги оставяте за 10 минути. Прецедете ги от течността.
Подредете сирената в чиния, така че да ви бъде лесно да ги използвате.
В малка купичка разбийте 3 яйца с 2 супени лъжици прясно мляко. Затоплете незалепващ тиган и добавете в него маслото. Когато то се разтопи, прибавете яйцата и с шпатула леко избутвайте краищата към центъра за няколко секунди. Оставете яйцата да се сготвят. Поръсете с 1/4 чаена чаша моцарела, 1 супена лъжица босилек, четвърт чаша домати и 1 чаена лъжица пармезан. Подправете с пипер и сол. Затворете омлета като прехвърлите едната му част върху другата. Изчакайте сирената да се разтопят и прехвърлете в чиния.
Поддържайте омлета топъл, като повторите стъпките докато приготвите още 3 омлета.
Сервирайте ги топли с любима салата.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Кайгана - омлет по турски
- Омлет с пилешко месо
- Омлет с прясно зеле
- Омлет с гъби и зеленчуци
- Яйчено руло с топено сирене и чесън
- Омлет с шунка, домати и кашкавал
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет от нахут (без яйца)
- Омлет с хляб и кашкавал
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
Коментари към Италиански омлет със сирена