Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно от нахут (200 грама)
- 2 чаени чаши пшенично грубо смляно брашно (200 грама)
- 1-1,5 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1/2 чаена лъжица кимион
- връзка спанак
- 1 супена лъжица гхи масло (за намазване)
- 2/3 чаена чаша топла вода
Начин на приготвяне:
Прибавете солта, черния пипер, кимиона и спанака при брашното от нахут.
В друга купа изсипете пшеничното брашно и постепенно налейте топлата вода, като бъркате.
След това съединете двете смеси и направете еднородно и еластично тесто. Покрийте с влажна кърпа и оставете да престои 30 минути.
Разделете тестото на 12 части. Разточете всяка, за да се получат плоски питки, които намажете с масло, сгънете, още веднъж разточете и повторете отново същите стъпки.
Изпечете питките в нагорещен тиган по 2-3 минути от всяка страна.
Сервирайте ги горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: oum.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Кюфтета от хляб и коприва
- Хлебен пудинг с кокосово мляко с карамел
- Хлебен пудинг
- Печен хляб с яйца и домати
- Палачинки от нахут с лук и сушени домати
- Плосък хляб без глутен
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Нахут с чесън и маслини
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
Коментари към Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)