Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно от нахут (200 грама)
- 2 чаени чаши пшенично грубо смляно брашно (200 грама)
- 1-1,5 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1/2 чаена лъжица кимион
- връзка спанак
- 1 супена лъжица гхи масло (за намазване)
- 2/3 чаена чаша топла вода
Начин на приготвяне:
Прибавете солта, черния пипер, кимиона и спанака при брашното от нахут.
В друга купа изсипете пшеничното брашно и постепенно налейте топлата вода, като бъркате.
След това съединете двете смеси и направете еднородно и еластично тесто. Покрийте с влажна кърпа и оставете да престои 30 минути.
Разделете тестото на 12 части. Разточете всяка, за да се получат плоски питки, които намажете с масло, сгънете, още веднъж разточете и повторете отново същите стъпки.
Изпечете питките в нагорещен тиган по 2-3 минути от всяка страна.
Сервирайте ги горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: oum.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Карамелизиран нахут с кафява захар и масло
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Салата от булгур и нахут с авокадо
- Домашен хляб в "холандска фурна"
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Салата с нахут, коприва и сирене
- Нахут с ориз и лук
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
Коментари към Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)