Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши брашно от нахут (200 грама)
- 2 чаени чаши пшенично грубо смляно брашно (200 грама)
- 1-1,5 чаени лъжици сол
- 1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
- 1/2 чаена лъжица кимион
- връзка спанак
- 1 супена лъжица гхи масло (за намазване)
- 2/3 чаена чаша топла вода
Начин на приготвяне:
Прибавете солта, черния пипер, кимиона и спанака при брашното от нахут.
В друга купа изсипете пшеничното брашно и постепенно налейте топлата вода, като бъркате.
След това съединете двете смеси и направете еднородно и еластично тесто. Покрийте с влажна кърпа и оставете да престои 30 минути.
Разделете тестото на 12 части. Разточете всяка, за да се получат плоски питки, които намажете с масло, сгънете, още веднъж разточете и повторете отново същите стъпки.
Изпечете питките в нагорещен тиган по 2-3 минути от всяка страна.
Сервирайте ги горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: oum.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Погача за прощъпулник
Коментари към Индийски плосък хляб с нахутено брашно и спанак (Роти)