Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини

Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини

от 14 дек 2018г.
Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама брашно + още за доомесване
  • 7 грама суха мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 125 грама аспержи, почистени и нарязани
  • 1 малка тиквичка (125 грама) – настъргана
  • 100 грама обезкостени зелени маслини, разрязани на половина
  • 50 грама твърдо сирене
  • 1 разбито яйце

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, маята и солта. Направете кладенец в средата и там излейте 300 милилитра леко топла вода и 3 супени лъжици зехтин. Разбъркайте, за да се смесят съставките.

Прехвърлете върху добре набрашнен плот и месете 10 минути, докато се получи еластично тесто.

Поставете в намазнена купа и завъртете тестото, след което покрийте с фолио. Оставете да престои 1 час, за да втаса.

През това време пригответе плънката. Загрейте 1 лъжица масло в голям тиган на средна температура и запържете аспержите (които сте нарязали на едро) за около 2 минути. Добавете тиквичката и разбъркайте. Оставете за няколко минути, за да се изпари течността. Прехвърлете сместа в купа и оставете да се охлади напълно. Сложете 75 грама от маслините към плънката и 35 грама настъргано сирене.

Втасалото тесто прехвърлете на плота и с юмрук натиснете центъра му на долу. Премесете, след което разточете на правоъгълник, дебел около 1 сантиметър.

Разпределете плънката, като оставите по 2 сантиметра от всички страни за борд.

оформяне на хляба

Краищата на тестото прехвърлете към центъра, така че тези 2 сантиметра да покрият част от плънката. След това навийте на руло от по-късата страна.

Сложете хляба с ръба надолу в тава, застлана с хартия. Покрийте с намазнено фолио и оставете отново да втаса за 1 час на топло място.

Свалете фолиото и намажете с 1 яйце. Поръсете с останалите маслини и настърганото сирене. Печете за около 35-40 минути на 200 градуса – ако има нужда, след 25-тата минута покрийте хляба с фолио, за да не се препече твърде много.

Готовият хляб извадете от тавата и оставете да се охлади за поне 30 минути, преди да го нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:
  • Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
  • Сухари с чесън и пармезан Сухари с чесън и пармезан
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
29.24лв. / 14.95 €

НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС

Коментари към Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини
    www.framar.bg 
    на 18 December 2025 в 18:13
    Коментирайте "Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Питка за Бъдни вечер с мед
  • Погача за прощъпулник
  • Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
  • Сухари с чесън и пармезан
  • Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Двуседмична диета с хляб
  • Пъстър маймунски хляб с разнообразие от вкусове
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдатаТерапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

Терапия намалява значително риска от рецидив при рак на гърдата

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Билки и билкови рецепти при простудни заболяванияБилки и билкови рецепти при простудни заболявания

Билки и билкови рецепти при простудни заболявания

от 18 дек 2025г.Прочети повече
Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяванеРискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

Рискът от разивитие на Алцхаймер се увеличава при затлъстяване

от 18 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 8 дни, 5 часа и 13 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 48 дни, 7 часа и 9 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас

от 10 юли 2025г. Прочети повече
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

РУЖА И ЕВКАЛИПТ пастили * 90 SANCT BERNHARD

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС ШОКО МУС 75 г * 12 FITSPO

ПРОТЕИНОВ БАР МАКС БИСКВИТА И КРЕМ 75 г * 12 FITSPO

ФИБРИ ФЮЖЪН ДЕЙЛИ капсули * 150 NATURE'S WAY

БИОНИКЕ TRIDERM INTIMATE pH 5.5 ОСВЕЖАВАЩ ИНТИМЕН ГЕЛ 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 16:35:39

АУЛИН гранули за перорална суспензия 100 мг * 9

Коментар на: Мира Радева от 18 дек 2025г. в 16:02:01

СОТАХЕКСАЛ таблетки 80 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:46:00

ТРИПТОЗИН таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:45:11

КСИЗАЛ таблетки 5 мг * 20

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 18 дек 2025г. в 15:44:36
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival