Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини

Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини

от 14 дек 2018г.
Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 500 грама брашно + още за доомесване
  • 7 грама суха мая
  • 1 чаена лъжица сол
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 125 грама аспержи, почистени и нарязани
  • 1 малка тиквичка (125 грама) – настъргана
  • 100 грама обезкостени зелени маслини, разрязани на половина
  • 50 грама твърдо сирене
  • 1 разбито яйце

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, маята и солта. Направете кладенец в средата и там излейте 300 милилитра леко топла вода и 3 супени лъжици зехтин. Разбъркайте, за да се смесят съставките.

Прехвърлете върху добре набрашнен плот и месете 10 минути, докато се получи еластично тесто.

Поставете в намазнена купа и завъртете тестото, след което покрийте с фолио. Оставете да престои 1 час, за да втаса.

През това време пригответе плънката. Загрейте 1 лъжица масло в голям тиган на средна температура и запържете аспержите (които сте нарязали на едро) за около 2 минути. Добавете тиквичката и разбъркайте. Оставете за няколко минути, за да се изпари течността. Прехвърлете сместа в купа и оставете да се охлади напълно. Сложете 75 грама от маслините към плънката и 35 грама настъргано сирене.

Втасалото тесто прехвърлете на плота и с юмрук натиснете центъра му на долу. Премесете, след което разточете на правоъгълник, дебел около 1 сантиметър.

Разпределете плънката, като оставите по 2 сантиметра от всички страни за борд.

оформяне на хляба

Краищата на тестото прехвърлете към центъра, така че тези 2 сантиметра да покрият част от плънката. След това навийте на руло от по-късата страна.

Сложете хляба с ръба надолу в тава, застлана с хартия. Покрийте с намазнено фолио и оставете отново да втаса за 1 час на топло място.

Свалете фолиото и намажете с 1 яйце. Поръсете с останалите маслини и настърганото сирене. Печете за около 35-40 минути на 200 градуса – ако има нужда, след 25-тата минута покрийте хляба с фолио, за да не се препече твърде много.

Готовият хляб извадете от тавата и оставете да се охлади за поне 30 минути, преди да го нарежете.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка Сладкиш от сух хляб с кайсии и млечна заливка
  • Как да запазим хляба свеж Как да запазим хляба свеж
  • Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък Хлябът на столичани – с жива закваска и изпечен на камък
5.0/5 1 оценка

Коментари към Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини
    www.framar.bg 
    на 16 June 2025 в 19:06
    Коментирайте "Зеленчуков хляб с аспержи, тиквички и маслини"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Разни
  • Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
  • Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
  • Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
  • Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
  • Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
  • Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
  • Еврейски безквасен хляб Маца
  • Пълнозърнестият хляб е най-полезен
  • Двуседмична диета с хляб
  • Хляб с ябълка, мед, мащерка и семена
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готови смеси за домашен хляб. Кои са добри?

преди 2006 дни, 8 часа и 16 мин.

Кой хляб е по-полезен за децата - пълнозърнест или бял?

преди 2295 дни, 8 часа и 24 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 3 дни, 2 часа и 50 мин.

Психотест за оръжие в България: Какво представлява и формалност ли е?

преди 3 дни, 9 часа и 51 мин.

Фармацевтични дни на кариерата - 21 юни, 2025 година - НДК

преди 7 дни, 2 часа и 8 мин.

Бедечка фест - На зелено 3 - 20-22 юни, 2025 година

преди 8 дни, 1 час и 33 мин.
Всички

АНКЕТА

Готови ли сте у дома да полагате грижа за болен роднина?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти

от 10 юни 2025г. Прочети повече
Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци

от 07 фев 2024г. Прочети повече
Да разбием заблудите - хляба Да разбием заблудите - хляба

Да разбием заблудите - хляба

от 28 юни 2022г. Прочети повече
Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1 Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1

Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1

от 09 юли 2019г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДЕТСКИ АПАРАТ ЗА КРЪВНО НАЛЯГАНЕ HS-20C

ПАРАКИТО РЕПЕЛЕНТНА ГРИВНА ПРОТИВ КОМАРИ ЗА ВЪЗРАСТНИ + РЕПЕЛЕНТНИ ТАБЛЕТКИ * 2

ВИТАМИКС ВИТА МЕЧЕТА желирани * 60 ФОРТЕКС

МИША MAGIC CUSHION COVER LASTING ФОН ДЬО ТЕН №25 15 г

ФИКСОДЕНТ КЪМПЛИЙТ СТРОНГ ХОЛД ФРЕШ 70 г

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИПРАЛЕКС таблетки 10 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:07:17

ТАМИФЛУ капсули 75 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:06:38

НАЗОПАС капки за нос 0.25 мг / мл 10 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:05:34

БИЗОР таблетки 5 мг * 30 ЧАЙКАФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:03:48

РЕСПИВАКС таблетки 50 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 юни 2025г. в 17:02:18
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival