Запеканка за закуска от яйца и шунка
Необходими продукти:
1/4 чаена чаша масло
- 1/2 чаена чаша крутони
- 1/2 чаена чаша настърган чедър
- 4 яйца
- 3/4 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена лъжица суха горчица
- 1 чаена чаша нарязана на кубчета шунка
Начин на приготвяне:
Маслото сложете в тавичката, в която ще печете - нека тя да е с размери около 15 на 15 сантиметра или използвайте керамична форма. Затоплете във фурната, за да се разтопи маслото, след това към него прибавете крутоните и разклатете формата, за да се овалят. Поръсете отгоре с чедъра.
В купа разбийте яйцата, млякото и сухата горчица. Полейте с получената смес крутоните и сиренето. Поръсете с шунката. Покрийте с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за една нощ.
Оставете касеролата да достигне стайна температура, след което престъпете към печенето - на 190 градуса.
Печете 40 минути, до готовност на яйцата. Оставете 5 минути ястието да се охлади, преди да разрежете.
Готовите яйца може да замразите и след това да претоплите в микровълнова фурна.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: allrecipes.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Гювечета с яйца в подлучена сметана и сирене
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запечени яйца с домати, колбас и кашкавал
- Печени яйца с картофи и гъби в сметана
- Облачни яйца на фурна със зеленчуци
Коментари към Запеканка за закуска от яйца и шунка