Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър

Необходими продукти (за 1 порция):
- 1 супена лъжица пикантен доматен сос
- 1 супена лъжица пържен консервиран боб
- 1 яйце
- 1 супена лъжица настъргано сирене Чедър
- 1 супена лъжица ситно нарязан пресен кориандър
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 190 градуса.
На дъното на гювече сложете половината от сос, върху него боба и покрийте останалото количество доматена подправка.
Направете вдлъбнатина в сместа и в нея чукнете яйцето, което поръсете с настърганото сирене Чедър.
Подправете с щипка черен пипер и щипка сол.
Изпечете ястието във фурната за 15 минути. Когато го извадите, поръсете с нарязания кориандър и веднага поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: onlyloves.org
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Шунка, яйце и сос бешамел в чашка от хляб
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със сметана на фурна
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Яйца със спанак и кисело мляко
Коментари към Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър