Елда с домати, пармезан и бекон

Необходими продукти:
- 150-200 грама елда
- 70 грама сурово-пушен бекон
- кориандър, магданоз или друга зелена подправка на вкус
- 2 малки домата или 1 голям
- 30 грама пармезан
- 2 супени лъжици орехово или друго растително олио
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете елдата според инструкциите върху пакета, охладете зърната и ги изсипете в купа.
Нарежете доматите, почистете ги от семенната част, нарежете на ивици, които прибавете при елдата.
Измийте, подсушете и наситнете избраната зелена подправка.
Ивиците бекон изпържете, докато станат хрупкави, или докато се образува мека коричка (както предпочитате). Сложете ги върху хартия, за да се отдели мазнината от тях. Когато се охладят, начупете ги или нарежете, добавете в салатата.
Пармезана настържете и с него завършете вкусната композиция. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин и лимон.
Разбъркайте продуктите и поднесете веднага салатата, защото беконът ще омекне, ако престои.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ВИТАМИН C-OLWAY капсули * 100 COLWAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ВИРУМИН ДЕХИДРО ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА НОРМАЛНО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ ГРИКА *60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Диета с елда (варианти за 5 и 7-дневно отслабване)
- Елда (гречка)
- Пилешка супа с елда
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Каша от елда с прясно мляко и банани
- Пълнени домати с елда и лук
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
- Каша от елда с прясно мляко и захар
Коментари към Елда с домати, пармезан и бекон