Елда с домати, пармезан и бекон

Необходими продукти:
- 150-200 грама елда
- 70 грама сурово-пушен бекон
- кориандър, магданоз или друга зелена подправка на вкус
- 2 малки домата или 1 голям
- 30 грама пармезан
- 2 супени лъжици орехово или друго растително олио
- 1 супена лъжица лимонов сок
- сол, черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете елдата според инструкциите върху пакета, охладете зърната и ги изсипете в купа.
Нарежете доматите, почистете ги от семенната част, нарежете на ивици, които прибавете при елдата.
Измийте, подсушете и наситнете избраната зелена подправка.
Ивиците бекон изпържете, докато станат хрупкави, или докато се образува мека коричка (както предпочитате). Сложете ги върху хартия, за да се отдели мазнината от тях. Когато се охладят, начупете ги или нарежете, добавете в салатата.
Пармезана настържете и с него завършете вкусната композиция. Овкусете със сол, черен пипер, зехтин и лимон.
Разбъркайте продуктите и поднесете веднага салатата, защото беконът ще омекне, ако престои.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ВИРУМИН ЗАГРЯВАЩ ГЕЛ 250 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ЛИМОНОВ ШЕЙК прах 300 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА ДЪЛБОК СЪН ГРИКА * 60
ВИРУМИН ХОЛЕСТЕРОЛ ФИЛТЪР * 120
ВИРУМИНТИМА УСПОКОЯВАЩ И РЕГЕНЕРИРАЩ ГЕЛ 250 мл.
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ НАТУРАЛЕН ШЕЙК ЯБЪЛКА прах 300 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- 10-дневна диета с елда за отслабване с 10 килограма
- Елда, Гречиха, Гречка
- Сутрин на гладно вземайте уникален лек за стомаха, панкреаса и кръвоносните съдове
- Елда с гъби, кашкавал и сметана
- Кюфтета от кайма и елда в доматен сос
- Елда (гречка)
- Пилешка супа с елда
- Пиле с елда, лук и моркови
- Елда с кайма, зеленчуци и гъби
- Използвайте водата от варена елда за 5 полезни цели
Коментари към Елда с домати, пармезан и бекон