Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Еклери със сладолед и шоколадов сос

Еклери със сладолед и шоколадов сос

от 29 май 2019г.
Еклери със сладолед и шоколадов сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За пареното тесто:

  • 100 грама масло
  • 250 милилитра вода (1 чаена чаша)
  • 160 грама брашно (1 чаена чаша)
  • 5 средно големи яйца
  • щипка сол

За шоколадовия сос:

  • 100 грама черен шоколад
  • 1 чаена чаша течна сметана с масленост не по-ниска от 33%
  • 3/4 чаена чаша захар или количество на вкус
  • 40 грама краве масло
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт или ванилова захар на вкус
  • 2 супени лъжици царевичен сироп по желание

За плънката:

  • 300-400 грама (или количество по ваш избор) ванилов сладолед


Начин на приготвяне:

  • Първо направете пареното тесто.

Кипнете водата на среден огън и сложете щипка сол. След това постепенно изсипете в нея брашното, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Свалете съда от котлона и оставете тестото да се охлади малко.

  • Включете фурната да загрява на 180-190 градуса.

С помощта на сладкарски шприц или с чаена лъжица оформете еклери от тестото, които разполагайте директно в намазнена и набрашнена тава (или покрийте дъното с намазнена пергаментова хартия). Помежду им трябва да има около 4-5 сантиметра разстояние.

Изпечете ги до златисто (около 30-40 минути), като не трябва да отваряте фурната по време на процеса.

  • Докато се пекат еклерите, направете шоколадовия сос.

Начупете шоколада на парчета, които сложете в блендер и смелете до получаването на фини трохи. Може да използвате и кухненски робот.

В подходящ съд смесете сметаната със захарта и царевичния сироп, ако ще присъства във вашата рецепта (той не е задължителна съставка, неговата роля е да предотврати кристализирането на захарта и сосът да има по-гладка структура). Сместа трябва да кипне на слаб огън, след което отстранете съда от котлона.

Налейте течността при шоколадовите трохи, добавете ваниловия екстракт (или ванилова захар) и нарязаното на кубчета масло. Разбийте до хомогенност.

Разрежете изпечените еклери на половинки, напълнете със сладоледа и полейте със соса.


Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:
  • Гужери с кашкавал и чесново масло Гужери с кашкавал и чесново масло
  • Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
  • Еклери с кондензирано мляко Еклери с кондензирано мляко
  • Солени еклери с шунка и заквасена сметана Солени еклери с шунка и заквасена сметана
5.0/5 1 оценка

Коментари към Еклери със сладолед и шоколадов сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Еклери със сладолед и шоколадов сос
    www.framar.bg 
    на 06 July 2025 в 23:13
    Коментирайте "Еклери със сладолед и шоколадов сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Млечна торта с еклерови блатове и мед
  • Еклери с къпинов крем
  • Еклери с шоколад
  • Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
  • Еклери със сирене и зелен лук
  • Профитероли с крем от кондензирано мляко и орехи
  • Еклери с кондензирано мляко
  • Еклерова торта Наполеон
  • Гужери с кашкавал и чесново масло
  • Седем съвета за идеално парено тесто
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Готварски книги или рецепти от кулинарни страници в интернет използвате?

преди 2111 дни, 7 часа и 26 мин.

Интересни рецепти с ананас (сладки и солени)?

преди 2224 дни, 11 часа и 36 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 2 дни, 11 часа и 14 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 9 дни, 7 часа и 24 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 11 дни, 5 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 23 дни, 6 часа и 56 мин.
Всички

АНКЕТА

Какво би задържало младите лекари в България?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ФЕНОМЕНЪТ ТЕСЛА - ХАМИШ МАККЕНЗИ - ХЕРМЕС

ЛЮКСЕОЛ МАСКА КЕРАТИН 200мл 337871

ЛЮКСЕОЛ МАСКА УКРЕПВАЩА 200мл 335570

ЛЮКСЕОЛ МАСКА П/В КОСОПАД 200мл 337222

КСИЛОМЕТАЗОЛИН капки за нос, разтвор 0.1 % 10 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

СОДА ЗА ПИЕНЕ таблетки * 30 НИКСЕН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:12:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 18:11:15

КЛАЦИД таблетки 250 мг * 10 МАЙЛАН

Коментар на: Нина Пламенова Димитрова от 04 юли 2025г. в 15:30:22

ДЖАРДИНС таблетки 10 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 14:11:26

ТРИТИКО таблетки с удължено освобождаване 75 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 04 юли 2025г. в 12:06:50
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival