Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кейкове и торти Еклери със сладолед и шоколадов сос

Еклери със сладолед и шоколадов сос

от 29 май 2019г.
Еклери със сладолед и шоколадов сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За пареното тесто:

  • 100 грама масло
  • 250 милилитра вода (1 чаена чаша)
  • 160 грама брашно (1 чаена чаша)
  • 5 средно големи яйца
  • щипка сол

За шоколадовия сос:

  • 100 грама черен шоколад
  • 1 чаена чаша течна сметана с масленост не по-ниска от 33%
  • 3/4 чаена чаша захар или количество на вкус
  • 40 грама краве масло
  • 2 чаени лъжици ванилов екстракт или ванилова захар на вкус
  • 2 супени лъжици царевичен сироп по желание

За плънката:

  • 300-400 грама (или количество по ваш избор) ванилов сладолед


Начин на приготвяне:

  • Първо направете пареното тесто.

Кипнете водата на среден огън и сложете щипка сол. След това постепенно изсипете в нея брашното, като бъркате непрекъснато, за да не се образуват бучки. Свалете съда от котлона и оставете тестото да се охлади малко.

  • Включете фурната да загрява на 180-190 градуса.

С помощта на сладкарски шприц или с чаена лъжица оформете еклери от тестото, които разполагайте директно в намазнена и набрашнена тава (или покрийте дъното с намазнена пергаментова хартия). Помежду им трябва да има около 4-5 сантиметра разстояние.

Изпечете ги до златисто (около 30-40 минути), като не трябва да отваряте фурната по време на процеса.

  • Докато се пекат еклерите, направете шоколадовия сос.

Начупете шоколада на парчета, които сложете в блендер и смелете до получаването на фини трохи. Може да използвате и кухненски робот.

В подходящ съд смесете сметаната със захарта и царевичния сироп, ако ще присъства във вашата рецепта (той не е задължителна съставка, неговата роля е да предотврати кристализирането на захарта и сосът да има по-гладка структура). Сместа трябва да кипне на слаб огън, след което отстранете съда от котлона.

Налейте течността при шоколадовите трохи, добавете ваниловия екстракт (или ванилова захар) и нарязаното на кубчета масло. Разбийте до хомогенност.

Разрежете изпечените еклери на половинки, напълнете със сладоледа и полейте със соса.


Да ви е сладко!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:
  • Еклери с кондензирано мляко Еклери с кондензирано мляко
  • Гужери с кашкавал и чесново масло Гужери с кашкавал и чесново масло
  • Седем съвета за идеално парено тесто Седем съвета за идеално парено тесто
  • Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене Солени еклери с плънка от гъби и топено сирене
5.0/5 1 оценка

Коментари към Еклери със сладолед и шоколадов сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Еклери със сладолед и шоколадов сос
    www.framar.bg 
    на 17 December 2025 в 06:35
    Коментирайте "Еклери със сладолед и шоколадов сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кейкове и торти
  • Еклери с кондензирано мляко
  • Еклери с шоколад
  • Крем за еклери с масло и яйца
  • Профитероли
  • Еклери с крем маскарпоне и пудра захар
  • Еклерова торта Наполеон
  • Гужери с кашкавал и чесново масло
  • Седем съвета за идеално парено тесто
  • Млечна торта с еклерови блатове и мед
  • Еклери с къпинов крем
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Измамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението имИзмамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението им

Измамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението им

от 16 дек 2025г.Прочети повече
Дъмпинг синдромДъмпинг синдром

Дъмпинг синдром

от 16 дек 2025г.Прочети повече
Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински целиЧехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

от 16 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 6 дни, 17 часа и 35 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 46 дни, 19 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ХИАЛО ГИН ГЕЛ 30 г

СТИКС CHIN MIN БАЛСАМ СЪС CBD 150 мл

НЕСТИ ДАНТЕ НАТУРАЛЕН САПУН С ГОДЖИ БЕРИ И СТУДЕНОПРЕСОВАН ЗЕХТИН 100 г

КИНЕТИКС РИЧ КРЕМ 150 мл

ЕКОМЕДИКА СИРОП ОТ ГРАВИОЛА 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНТЕРОЛ капсули 250 мг * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:41:04

НИЗОРАЛ крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:39:47

УМКАЛОР капки перорални, разтвор 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:38:45

ЗИНАТ таблетки 500 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:37:32

СИНУЛАН ДУО ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:36:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival