Бутер рулца с гъби и спанак

Необходими продукти:
- 175 грама микс от гъби (може и замразени)
- около 170 грама замразен спанак (6 кубчета)
- 320 грама бутер тесто (размразете го предварително)
- 50 грама сирене чедър
Начин на приготвяне:
Изпържете гъбите в малко мазнина. Спанака размразете в микровълновата фурна и изстискайте с ръце излишната вода от него. Смесете го с гъбите и подправете със сол и черен пипер.
Сместа прехвърлете върху дъска за рязане и нарежете на много ситно.
Разточете леко листа бутер тесто върху набрашнен плот. Разпределете плънката върху него, като оставите по 1 сантиметър от краищата на тестото. Навийте на руло и увийте във фолио, охладете за 10-15 минути, за да стегне. След това нарежете на филийки и подредете върху застлана с хартия за печене тава. Всяко кръгче поръсете със сирене и печете за около 20-25 минути на 180 градуса (нека фурната ви бъде предварително подгряна), докато станат златисти и хрупкави.
Сервирайте ги с кетчуп или доматен сос.
А след като са напълно изстинали, ако има останали, може да ги замразите и да ги съхранявате така до 3 месеца.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Руло с колбас, крема сирене и яйца
- Розички от тиквички с крема сирене и мента
- Лодки от бутер тесто с плънка от свинско с гъби, елда и лук
- Пица от бутер тесто с маслини, шунка и гъби
- Мини пици калцоне с бутер тесто
- Яйца с бекон, кашкавал и гъби в бутер тесто
- Бутер рулца с рикота и прошуто
Коментари към Бутер рулца с гъби и спанак