Начало Хранене Хранене при Хранене при кърмачета и деца Аксесоари в помощ на кърменето

Аксесоари в помощ на кърменето

Аксесоари в помощ на кърменето - изображение

Кърменето е изключително обогатяващо и възнаграждаващо преживяване както за майката, така и за бебето. То е естествен, но далеч не лесен процес, особено в началото. Намирането на перфектната позиция и правилното поемане на гърдата от бебето може да бъде стръмна крива в периода на обучение. Има моменти, когато зърната ви ще са разранени и кървящи, но има и мигове на взаимна близост, любов и удивително усещане за постижение (когато наблюдаваме как малкото бебе расте).

https://static.framar.bg/filestore/171016162712kurmene.jpg

Ако нямате нужната информация и не получавате добри съвети целият процес на кърмене може да бъде труден, дори съкрушителен. Много често младите майки се обезкуражават и не могат да продължат естественото хранене на своето дете. Но благодарение на някои изобретатели и производители има продукти подпомагащи кърменето, които могат да направят този процес по-приятен и спокоен.

Възможно ли е да кърмите без такива аксесоари? Разбира се! Но добавянето на няколко от тях към вашия арсенал само прави нещата по-лесни.

Ето и някой от най-често използваните продукти в помощ на кърмачките:

Възглавница за кърмачки – през първите няколко седмици от майчинството всичко е ново. В началото се учите как да поемете бебето, как да го държите към гърдите си (вярвате или не, не се получава интуитивно при всяка майка). Възглавницата за кърмачки може да осигури перфектна подкрепа за ръцете. Поставете я около кръста си и сложете бебето върху нея, така че да достигне нивото на гърдите ви. Ще останете изненадани от удобството, което осигурява.

https://static.framar.bg/filestore/vuzglavnica1.jpg

Ланолинов крем – често в първите дни на кърмене много майки имат проблем със зърната. Поради това, че са по-чувствителна зона те често са разранени и болезнени. Ланолиновият крем е изключително полезен продукт за кърмачки с такива зърна, а освен това е одобрен от експертите по кърмене на Ла Лече Лига. Произведен от 100% чист ланолин този продукт има доказан опит за успокояване и предпазване от напукани и възпалени зърна.

https://static.framar.bg/filestore/lanolinov-krem.jpg

Силиконов протектор за зърна – това е друг начин да предпазите зърната си. Когато те са силно чувствителни и разранени, дори кървят може да опитате да кърмите с помощта на силиконови протектори. Те определено ще облекчат болката и ще направят кърменето по-приятно. Когато всичко се нормализира просто ще ги премахнете.

https://static.framar.bg/filestore/silikonovi-protektori.jpg

Повече информация за разранени зърна ще откриете в: "Кърмене при болезнени, напукани и кървящи зърна".

Коректор за плоски и обърнати зърна – ако смятате, че не може да кърмите заради плоски или обърнати зърна – грешите. Всеки проблем има своето решение. Съществуват специално разработени продукти за жени с плоски и обърнати зърна.

https://static.framar.bg/filestore/korektor-za-ploski-i-oburnati-zurna.jpg

Повече за тях може да научите в: "Кърмене при плоски или хлътнали зърна".

Помпа за кърма – това е аксесоар, с който почти всяка жена желае да се сдобие още по време на бременността. Поради голямото разнообразие на продукта и съобразно начина си на живот може да се направи избор между ръчна, електрическа, двойна или единична помпа.

Помпа за кърма

По-подробна информация на какъв точно продукт да се спрете ще откриете в: "Каква помпа за кърма да избера".

Везна – тя може да е от полза за майките, които се притесняват дали осигуряват достатъчно кърма за детето си. С нейна помощ ще следите теглото на бебето след всяко хранене, за да установите какво количество мляко поема.

Бебешка везнаСутиен за кърмачки – изключително важно е да изберете подходящ сутиен през периода на кърмене. За целта са разработени специални сутиени за кърмачки, които предоставят достъп до гърдите, без да е необходимо да бъдат свалени. Освен, че са удобни, те добре поддържат гърдите, а също така са изработени от мека и дишаща материя.

Сутиен за кърмачки

Бюстие за лесно изцеждане – с него бихте могли да изцеждате кърма докато сте ангажирани и с друг вид дейност или просто искате да отдъхнете. Въпреки че е изработено от мек материал, е достатъчно издръжливо, за да устои на тежестта на две шишета пълни с майчино мляко.

Бюстие на кърмачки

Подплънки (подложки) – този аксесоар има различни форми – за еднократна и многократна употреба. Подложките са изработени от различен материал (в зависимост от кратността им на ползване), който обещава максимален комфорт без дразнене на зърната. Същевременно са ултра тънки и достатъчно абсорбиращи. На гърба на подплънките са разположени лентички с помощта, на които да се прикрепят към сутиена, за да останат добре фиксирани.

Подплънки за кърмачки

Съществуват и друг вид подплънки за съхранение на кърма. Поставете една от тях на гърдата, докато кърмите от другата. С тяхна помощ няма да губите и капка от ценната течност, а също така ще избегнете неудобните петна по дрехите.

Подплънки за съхранение на кърма


Подплънки за съхранение на кърмаЧашки за гърди – с помощта на този невероятен продукт ще забравите за петната по дрехите при свободното изтичане на кърма. А ако зърната са чувствителни и разранени и всеки допир създава дискомфорт това е точно за вас. Освен това могат да бъдат свързани с помпа и да изцеждате кърма във всяко удобно за вас време.

Чашки за гърди

Хидрогелни подложки – този вид подложки осигуряват незабавно облекчаване на болезнени зърна с охлаждащия си ефект като се поставят директно върху гърдите.

Хидрогелни подложкиПодходящо облекло – за по-голямо удобство през този период може да носите специално разработените дрехи за кърмачки. Те осигуряват бърз и лесен достъп до гърдите, без да е необходимо да събличате дрехата.

Облекло при кърмачки

Покривало за кърмачки – направено от лека, приятна материя с различни дизайни. Позволява спокойно и дискретно да нахраните детето си без се притеснявате ако сте на обществено място.

Покривало за кърмачки

 

Източници:

http://www.parents.com
https://mamanaturereview.com
http://www.smartparents.sg
http://celebritybabies.people.com
https://www.romper.com
https://www.buzzfeed.com
http://www.parenting.com

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияНовиниВидеоИсторияЛюбопитноХранене при...ЛеченияСнимкиАлт. медицинаЛайфстайлФизиологияЗдравни съвети