Яхния с жълт грах, чоризо и картофи

Необходими продукти:
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 4 чаени чаши вода
- 500 грама картофи
- 2 чаени чаши жълт грах
- 1 средна глава лук
- 2 средни моркова
- 6 скилидки чесън - нарязани на ситно
- 1 супена лъжица сладък червен пипер
- 2 чаени лъжици сух риган
- 3/4 чаена лъжица сол
- 500 грама чоризо
- 1/2 чаена лъжица черен пипер
- кълнове за гарниране при сервиране
Начин на приготвяне:
Нарежете зеленчуците в желаната от вас форма и размер. Сложете ги в тенджера и си залейте с водата и бульона. Сложете чесъна, червения пипер, ригана и половин чаена лъжица сол. Сложете на ниска степен да се вари, до пълна готовност. Ако решите, използвайте уред за бавно готвене и гответе на максимална степен 4 часа, или на минимална за 8.
Преди сервиране, запържете чоризото, докато стане ароматно и хрупкаво. Сложете 1 пълен черпак от супата в тигана и изсипете цялата смес в тенджерата. Сложете останалата сол и черния пипер.
Гарнирайте с кълнове при сервиране.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 720 гр.
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
АМИКС ГРИЙН ДЕЙ ВЕГЕФИТ ПРОТЕИН 2000 гр.
ПЮР НУТРИШЪН ПЛАНТ ПРОТЕИН 454 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Салата от грах с лук и яйца
- Жълт сух грах
- Задушен зелен грах с кайма
- Супа от жълт грах с чесън
- Грахово брашно
- Агнешка яхния със зеленчуци
- Грах
Коментари към Яхния с жълт грах, чоризо и картофи