Начало Хранене Рецепти Супи Каши и супи от зърнени и бобови култури Яхния с жълт грах, чоризо и картофи

Яхния с жълт грах, чоризо и картофи

Яхния с жълт грах, чоризо и картофи - изображение

Необходими продукти:

  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 4 чаени чаши вода
  • 500 грама картофи
  • 2 чаени чаши жълт грах
  • 1 средна глава лук
  • 2 средни моркова
  • 6 скилидки чесън - нарязани на ситно
  • 1 супена лъжица сладък червен пипер
  • 2 чаени лъжици сух риган
  • 3/4 чаена лъжица сол
  • 500 грама чоризо
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • кълнове за гарниране при сервиране

Начин на приготвяне:

Нарежете зеленчуците в желаната от вас форма и размер. Сложете ги в тенджера и си залейте с водата и бульона. Сложете чесъна, червения пипер, ригана и половин чаена лъжица сол. Сложете на ниска степен да се вари, до пълна готовност. Ако решите, използвайте уред за бавно готвене и гответе на максимална степен 4 часа, или на минимална за 8.

Преди сервиране, запържете чоризото, докато стане ароматно и хрупкаво. Сложете 1 пълен черпак от супата в тигана и изсипете цялата смес в тенджерата. Сложете останалата сол и черния пипер.

Гарнирайте с кълнове при сервиране.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: eatingwell.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияДиетиЛюбопитноБотаника