Яйчен ликьор с ванилия
Необходими продукти:
4 жълтъка
150 грама пудра захар
150 грама кристална захар
250 грама бренди или водка
400 милилитра сметана с масленост 10%
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Налейте сметаната в тенджера с дебело дъно, добавете захарта на пясък и ванилията. Нека сместа заври и да се приготвя в продължение на 10 минути, след което оставете да се охлади.
Когато отделяте жълтъците от белтъците, направете това старателно, защото в противен случай ще се развали вкусът на ликьора.
Важно е също яйцата да бъдат пресни, ако жълтъците са ярко жълти, то напитката ще има красив наситен цвят.
Разбийте ги в продължение на 5 минути, прибавете пудрата захар и разбивайте още 10 минути.
След това постепенно вливайте на тънка струя брендито, като постоянно бъркате сместа.
Смесете яйчната комбинация със сметаната, налейте в бутилка и приберете в хладилника за 4 часа.
Получава се ликьор с нежен сметанов вкус за добро настроение.
Съхранявайте в хладилник.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Ликьор от нар
- Фламбирани круши с портокалов ликьор
- Домашен шоколадов ликьор Нутела
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Домашен портокалов ликьор
- Шоколадов ликьор с коняк и кондензирано мляко
- Коктейл Шоколадова целувка
- Шоколадов десерт с ликьор
- Леден коктейл с Бейлис, водка и Калуа
- Бренди с шоколадов ликьор и сметана
Коментари към Яйчен ликьор с ванилия