Яйца Фламенко
Необходими продукти:
- 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
- сол, черен пипер, зехтин
- 1 яйце
- 30 грама краве масло
- 300 грама нарязани ситно зрели домати
- 150 грама грах замразен или от консерва
- 1-2 червени чушки, ситно нарязани
- нарязана ситно главичка лук
- нарязан ситно магданоз за украса
- щипка захар
- щипка червен пипер
- 1 чаена лъжичка червено вино
Начин на приготвяне:
Разпределете картофите в алуминиево фолио, подправете ги със сол, черен пипер, зехтин и завийте. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете и пресипете картофите в глинено гювече.
Сгорещете зехтин в тиган и запържете доматите, граха, чушката и лука. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и захар. Разбъркайте и налейте виното. Гответе 10-15 минути и разпределете зеленчуците върху картофите.
В друг съд сгорещете маслото, чукнете яйцето и го изпържете. Използвайте лъжица, с която да полеете повърхността му с гореща мазнина.
Отцедете и гарнирайте гювечето с яйцето. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.spainonafork.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени яйца с кайма и домати
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пълнени панирани яйца
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Яйца на тиган с домати и манголд
- Задушени яйца по гръцки
Коментари към Яйца Фламенко