Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца Фламенко

Яйца Фламенко

Яйца Фламенко - изображение

Необходими продукти:


  • 2 картофа, обелени и нарязани на кубчета
  • сол, черен пипер, зехтин
  • 1 яйце
  • 30 грама краве масло
  • 300 грама нарязани ситно зрели домати
  • 150 грама грах замразен или от консерва
  • 1-2 червени чушки, ситно нарязани
  • нарязана ситно главичка лук
  • нарязан ситно магданоз за украса
  • щипка захар
  • щипка червен пипер
  • 1 чаена лъжичка червено вино


Начин на приготвяне:


Разпределете картофите в алуминиево фолио, подправете ги със сол, черен пипер, зехтин и завийте. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 30 минути. Охладете и пресипете картофите в глинено гювече.

яйца фламенко

Сгорещете зехтин в тиган и запържете доматите, граха, чушката и лука. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер и захар. Разбъркайте и налейте виното. Гответе 10-15 минути и разпределете зеленчуците върху картофите.

яйца фламенко

В друг съд сгорещете маслото, чукнете яйцето и го изпържете. Използвайте лъжица, с която да полеете повърхността му с гореща мазнина.

яйца фламенко

Отцедете и гарнирайте гювечето с яйцето. Поръсете с нарязан пресен магданоз и поднесете.

 

Да ви е вкусно!

 За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник: www.spainonafork.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиДиетиЛайфстайлСнимкиАлтернативна медицинаБотаникаХранене при...ИсторияНовиниЛеченияХрани и ястияВидеоАнкети