Яйца с тиква и доматен сос
Необходими продукти:
- 2-3 големи яйца
- 500 грама зрели домати, обелени и настъргани
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 морков, обелен и настърган
- 250 грама сварена тиква
- сол, черен и червен пипер на вкус
- няколко листенца свежа мента
- няколко стръка пресен магданоз
- 1 скилидка чесън, пресована
- 150 милилитра доматен сок
- 1 чаена лъжичка захар
- зехтин за запръжка
Начин на приготвяне:
В тиган сгорещете зехтин и запържете доматите, лука, морковите. Разбъркайте, смесете тиквата с доматения сок, захарта, солта, черния и червения пипер и разбийте до хомогенност.
Налейте сместа към зеленчуците и подправете със ситно нарязани листенца мента и магданоз. Прибавете чесъна и чукнете яйцата.
Покрийте тигана с капак и гответе в продължение на 10-12 минути на тих огън. Разпределете ястието в чинии и поднесете топло, гарнирано със свежи подправки.
Добър апетит!
Източник:
karmelowy.pl
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца с тиква и доматен сос