Яйца с пресен чесън и доматен сок
Необходими продукти:
- 400 милилитра доматен сок
- 5 грама подправки за салата
- 5 грама сол
- 2 яйца
- 7 стръка пресен чесън
Начин на приготвяне:
Нарежете стръковете пресен чесън на неголеми парчета с дължина около 5-7 сантиметра.
Доматения сок налейте в тиган и добавете подправките, включително солта.
След това сложете по-дебелите части на чесъна в сока, затворете съда с капак и задушете за 10 минути. Тогава прибавете по-тънките парчета, защото ще се приготвят по-бързо.
Гответе още 10 минути под капак на бавен огън и чукнете двете яйца.
След около 2-3 минути ястието ще бъде готово. Сервирайте го веднага.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: webspoon.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
- Панирани поширани яйца
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Яйца със спанак и гъби
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
Коментари към Яйца с пресен чесън и доматен сок