Яйца с патладжани и чесън
Необходими продукти:
3 млади патладжана
4 яйца
3 супени лъжици олио
3 - 4 скилидки чесън
2 супени лъжици магданоз (копър), нарязан на ситно
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Измийте и подсушете патладжаните. Обелете ги и нарежете на малки кубчета. Изсипете ги в голямо сито, сложете сол и оставете така за 15 - 20 минути. След това изплакнете и нека се отцедят от водата.
Нагорещете олиото в тиган с дебело дъно и в него изпържете патладжаните в продължение на няколко минути, разклащайки съда.
Обелете чесъна, нарежете го на ситно, сложете сол, черен пипер, олио, намачкайте и прибавете към патладжаните.
Разбъркайте, затворете съда с капак и задушете на слаб огън за около 10 минути. След това махнете капака, чукнете яйца и изпържете всичко на силен огън за 1 - 2 минути.
Поръсете ястието с нарязан магданоз и поднесете.
Може да добавите домати, ако желаете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пържени яйца с кайма и домати
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца с патладжани и чесън