Яйца с пармезан и моцарела
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 100 грама моцарела
- пармезан за поръсване (около 2 супени лъжици, предварително настърган)
- 3 супени лъжици зехтин
- сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Настържете едро моцарелата и изсипете в тиган с нагорещения зехтин. Щом сиренето се разтопи, в него чукнете яйцата и ги подправете. Нека се приготвят на средна температура в продължение на 4-5 минути, докато белтъците стегнат. Тогава поръсете с пармезана и поднесете горещи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: bufet.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца със спанак и кашкавал
- Задушени яйца по гръцки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца със зеленчуци и куркума
- Пържени яйца с колбас и картофи
- Пържени яйца със сланина, лук и домати
Коментари към Яйца с пармезан и моцарела