Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца с пармезан и бекон в тесто

Яйца с пармезан и бекон в тесто

Яйца с пармезан и бекон в тесто - изображение

Необходими продукти:

  • 250 грама бутер тесто
  • 4 яйца
  • 8 ивици бекон
  • 50 грама пармезан
  • 1 супена лъжица босилек
  • сол и черен пипер

 

Начин на приготвяне:

Готовото бутер тесто сложете върху плот, посипан с брашно, покрийте с кърпа и оставете да се размразява.

Включете фурната да се загрява при 200 градуса, покрийте дъното на тава с лист пергамент.

Бекона изпържете до златисто.

Щом тестото се размрази, разрежете го на 4 правоъгълника. Подвийте по сантиметър от всички страни и притиснете с пръсти.

Върху всеки пласт чукнете по 1 яйце, отгоре сложете бекон, който може да нарежете на малки парчета, ако желаете.

Поръсете с настърган пармезан, подправете със сол и черен пипер.

Изпечете във вече горещата фурна за 10-15 минути, докато ястието придобие красив златист цвят, а яйцата не бъдат готови както ги предпочитате.

Поръсете с босилек и поднесете.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: cookjournal.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноВидеоНовиниХранене при...АнкетиДиетиСнимкиАлт. медицина