Яйца с лук, вино, бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1/2 домат
- 1 глава лук
- 2 парчета бекон
- 2 резена кашкавал + 1 супена лъжица настърган
- 2 чаени лъжици масло
- 1 чаена лъжица брашно
- 50 милилитра вино
- малко лимонов сок
- олио
Начин на приготвяне:
Разрежете бекона на четири.
Настържете 1 супена лъжица кашкавал.
Нарежете главата лук и запържете в леко в олио, добавете бекона.
Следва брашното.
Пържете 1-2 минути, подправете с черен пипер и мъничко сол.
Налейте виното, изсипете настъргания кашкавал в сместа и задушете, докато последният се разтопи.
Намажете дъното на подходящ съд с маслото и сложете две доматени кръгчета.
Върху тях изсипете лука с бекона.
Поставете във фурната за 10 минути на 200 градуса.
Налейте 100 милилитра вода в огнеупорна чаша и внимателно чукнете в нея едното яйце, сложете съвсем малко лимонов сок (1/4 чаена лъжица). Разбийте и поставете за 2 минути в микровълновата (мощност 900 вата).
След това сложете яйцето върху доматените резени, вече покрити с лука. По същия начин постъпете и с второто яйце.
Покрийте яйцата с по парче кашкавал и поставете ястието във фурната, докато той се разтопи.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да приготвите перфектните поширани яйца
- Как да пошираме яйце в микровълнова фурна
- Яйца с кисело мляко и запръжка (по панагюрски)
- Яйца Бенедикт с холандски сос
- Панирани поширани яйца
- Използвайте стреч фолио, за да приготвите идеалните забулени яйца
- Поширани яйца с доматен сос с къри
- Препечени сандвичи с авокадо и яйце
- Яйца със спанак и гъби
- Поширани яйца в плик върху канапе от карамелизиран лук
Коментари към Яйца с лук, вино, бекон и кашкавал