Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца с лук, вино, бекон и кашкавал

Яйца с лук, вино, бекон и кашкавал

Яйца с лук, вино, бекон и кашкавал - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 1/2 домат
  • 1 глава лук
  • 2 парчета бекон
  • 2 резена кашкавал + 1 супена лъжица настърган
  • 2 чаени лъжици масло
  • 1 чаена лъжица брашно
  • 50 милилитра вино
  • малко лимонов сок
  • олио

яйца


Начин на приготвяне:

Разрежете бекона на четири.

бекон

Настържете 1 супена лъжица кашкавал.

кашкавал

Нарежете главата лук и запържете в леко в олио, добавете бекона.

лук

Следва брашното.

брашно

Пържете 1-2 минути, подправете с черен пипер и мъничко сол.

бекон

Налейте виното, изсипете настъргания кашкавал в сместа и задушете, докато последният се разтопи.

кашкавал

Намажете дъното на подходящ съд с маслото и сложете две доматени кръгчета.

домати

Върху тях изсипете лука с бекона.

бекон

Поставете във фурната за 10 минути на 200 градуса.

лук

Налейте 100 милилитра вода в огнеупорна чаша и внимателно чукнете в нея едното яйце, сложете съвсем малко лимонов сок (1/4 чаена лъжица). Разбийте и поставете за 2 минути в микровълновата (мощност 900 вата).

яйца

След това сложете яйцето върху доматените резени, вече покрити с лука. По същия начин постъпете и с второто яйце.

кашкавал

Покрийте яйцата с по парче кашкавал и поставете ястието във фурната, докато той се разтопи.

яйца

Добър апетит!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vpuzo.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияНовиниЛюбопитноХранене при...ВидеоАнкетиСнимкиДиетиАлт. медицина