Яйца с картофи по панагюрски

Необходими продукти:
- 3-4 картофа
- 3-4 яйца
- сол и черен пипер на вкус
- 10 грама червен пипер
- 1-2 чаени лъжици масло за запръжка
- олио за пържене
- 3-4 стръка пресен магданоз
- 1-2 скилидки чесън, нарязани на ситно
Начин на приготвяне:
Обелете, измийте и нарежете картофите на пръчици. Изпържете ги в маслена баня или фритюрник и подсолете. Отцедете ги върху кухненска хартия и сложете в чиния.
В тиган разтопете и сгорещете маслото, чукнете яйцата и задушете за 5 минути. Извадете и ги разположете върху картофите. В същата мазнина сотирайте скилидките чесън, поръсете с черен и червен пипер.
Разбъркайте и разпределете сместа върху яйцата. Поднесете ястието топло, гарнирано с нарязан ситно магданоз. По желание може да добавите доматено пюре или кисело мляко.
Добър апетит!
Източник: vwalberto.blogspot.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца по гръцки
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пържени яйца с кайма и домати
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Яйца с кашкавал, лук и домати в бекон на фурна
- Пържени яйца с лук
- Яйца на очи с лук и бекон
Коментари към Яйца с картофи по панагюрски