Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца с бекон в тесто на фурна

Яйца с бекон в тесто на фурна

Яйца с бекон в тесто на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 1 лист замразено бутер тесто
  • 100 грама бекон
  • 100 грама кашкавал
  • 2-3 супени лъжици горчица
  • 8 яйца
  • сух копър
  • морска сол

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 200 градуса.

Подредете ивиците бекон в тава и изпечете до златисто във фурната.

Тестото разточете и го разрежете на 4 части, които сложете 4 по-малки огнеупорни съда. Стените им също трябва да бъдат покрити с тестото. Поставете ги за няколко минути във фурната, за да може основата да се запече леко.

Отделете малко от настъргания кашкавал, а останалото смесете с горчицата.

Когато тестото се запече, извадете от фурната и го намажете със соса. Във всяка форма чукнете внимателно по 2 яйца, сложете по няколко парченца бекон, поръсете с отделения кашкавал и изпечете за 12-15 минути.


Готовото ястие подсолете и поръсете със сух копър.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eva.ru

 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлНовиниХранене при...АнкетиДиетиСнимкиАлтернативна медицина