Яйца с бекон в тесто на фурна

Необходими продукти:
- 1 лист замразено бутер тесто
- 100 грама бекон
- 100 грама кашкавал
- 2-3 супени лъжици горчица
- 8 яйца
- сух копър
- морска сол
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса.
Подредете ивиците бекон в тава и изпечете до златисто във фурната.
Тестото разточете и го разрежете на 4 части, които сложете 4 по-малки огнеупорни съда. Стените им също трябва да бъдат покрити с тестото. Поставете ги за няколко минути във фурната, за да може основата да се запече леко.
Отделете малко от настъргания кашкавал, а останалото смесете с горчицата.
Когато тестото се запече, извадете от фурната и го намажете със соса. Във всяка форма чукнете внимателно по 2 яйца, сложете по няколко парченца бекон, поръсете с отделения кашкавал и изпечете за 12-15 минути.
Готовото ястие подсолете и поръсете със сух копър.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eva.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Печени яйца с лук и соев сос
- Печени яйца с наденица
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Облачни яйца със спаначена салата
- Яйца със сметана на фурна
- Запеканка от моркови с яйца
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
Коментари към Яйца с бекон в тесто на фурна