Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца със спанак и гъби

Яйца със спанак и гъби

Яйца със спанак и гъби - изображение

Необходими продукти:

  • 4 яйца
  • 450 грама спаначени листа
  • 1/3 чаена чаша кедрови ядки
  • 3 пера зелен лук
  • 4 супени лъжици краве масло
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 1/4 чаени чаши прясно мляко
  • 3/4 чаена чаша настъргано сирене Чедър
  • 1 чаена лъжица английска горчица
  • смлян черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:

Бланширайте спанака за 2-3 минути във вряща вода под капак. Отцедете течността, нарежете и сложете в намазнена форма.

Гъбите и зеления лук нарежете, кедровите ядки изпечете.

Сгорещете 1 супена лъжица масло в малка тенджера на среден огън. Изпържете гъбите за 2 минути, като бъркате. След това прибавете кедровите ядки, лука и след още две минути свалете съда от котлона и подправете на вкус сместа.

Разпределете я върху спанака.

Напълнете тиган с вода, която трябва да кипне.

Чукнете едно яйце в купа, след това сложете във врящата течност. Така постъпете и останалите три яйца. Гответе ги в продължение на 4-5 минути.

Тогава ги извадете внимателно и подредете върху спанака, гъбите и лука в тавата.

Разтопете останалото масло в отделен съд, добавете брашното и го изпържете за две минути. Свалете от котлона и постепенно налейте топло мляко. Отново върнете съда върху огъня и нека сместа кипне при непрекъснато бъркане.

Добавете горчицата и изсипете половината от настърганото сирене чедър (бъркайте, докато то се разтопи). Подправете с черен пипер, сол и залейте равномерно продуктите в тавата със соса. Поръсете с останалия чедър и изпечете за 20-25 минути във фурната.

Поднесете веднага ястието.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: russianfood.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияХранене при...Здравни съветиЛюбопитноДиетиНовиниСнимкиБотаникаЛайфстайлАнкетиВидеоАлт. медицина