Яйца със зеленчуци и лук
Необходими продукти:
4 яйца
2 сладка чушка
1 патладжан
домати на вкус
1 глава лук
масло на вкус
сол на вкус
черен пипер и други подправки на вкус
магданоз, зелен лук или други зелени подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука на тънко, чушката - на ивици или кубчета, а патладжана на тънки кръгчета.
Нагорещете маслото в подходящ съд и в него изпържете първо патладжана от двете страни.
След това прибавете лука и чушката. Намалете котлона и нека зеленчуците се приготвят, докато омекнат.
През това време нарежете доматите на кръгчета или кубчета, използвайте толкова, колкото решите, но с повече се получава по-вкусно.
Когато продуктите на котлона омекнат, добавете доматите и задушете всичко, докато последните си пуснат сока. Може да затворите съда с капак за 5 минути. Разбърквайте периодично зеленчуците, като се стараете да не ги накъсате.
Подправете със сол, черен пипер и друго по желание.
След това чукнете яйцата директно върху зеленчуците и оставете ястието на котлона до желаната готовност на жълтъците.
Накрая поръсете с нарязани зелени подправки и поднесете.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пържени яйца с кайма и домати
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца със зеленчуци и лук