Яйца на тиган с домати и манголд

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша зехтин (плюс още при сервиране)
- 5 скилидки чесън - смачкани с преса
- 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 500 грама чери домати
- 1 връзка манголд
- 6 яйца
- сол, черен пипер, босилек
- 1 лимон
- хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
Запържете чесъна в сгорещената мазнина, подправете със сол и пипер. Когато чесъна стане златист, добавете лютия червен пипер и доматите. Гответе, докато омекнат - около 2 минути.
Намалете температурата и сложете капак на тигана. Разбърквайте от време на време доматите, като ги притискате леко с лъжица, за да пуснат соковете си - около 5-7 минути. През това време нарежете листата манголд и го сложете в купа.
Чукнете яйцата върху доматите, като им направите предварително малки кладенчета по повърхността. Подправете и сложете капака, нека да се готвят около 4-6 минути, до желаната твърдост на жълтъка.
Препечете хляба и сервирайте яйцата със салатата с манголд, овкусена със зехтин и лимон.
за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bonappetit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Пълнени панирани яйца
- Пържени яйца с кайма и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Яйца с боб и кашкавал
- Яйца с кашкавал, лук и домати в бекон на фурна
- Яйца на очи с кашкавал и копър
- Яйца с пармезан и моцарела
Коментари към Яйца на тиган с домати и манголд