Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Яйца на тиган с домати и манголд

Яйца на тиган с домати и манголд

Яйца на тиган с домати и манголд - изображение

Необходими продукти:

  • 1/4 чаена чаша зехтин (плюс още при сервиране)
  • 5 скилидки чесън - смачкани с преса
  • 1/2 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 500 грама чери домати
  • 1 връзка манголд
  • 6 яйца
  • сол, черен пипер, босилек
  • 1 лимон
  • хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

Запържете чесъна в сгорещената мазнина, подправете със сол и пипер. Когато чесъна стане златист, добавете лютия червен пипер и доматите. Гответе, докато омекнат - около 2 минути.

Намалете температурата и сложете капак на тигана. Разбърквайте от време на време доматите, като ги притискате леко с лъжица, за да пуснат соковете си - около 5-7 минути. През това време нарежете листата манголд и го сложете в купа.

Чукнете яйцата върху доматите, като им направите предварително малки кладенчета по повърхността. Подправете и сложете капака, нека да се готвят около 4-6 минути, до желаната твърдост на жълтъка.

Препечете хляба и сервирайте яйцата със салатата с манголд, овкусена със зехтин и лимон.

за framar.bg: Данна Панджарова
източник: bonappetit.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛайфстайлХрани и ястияАнкетиЛюбопитноНовиниХранене при...ВидеоСнимкиДиетиАлт. медицина