Яйца на очи с лук и червен пипер
 
    Необходими продукти:
2-3 яйца
2 глави лук
олио (около 3-4 супени лъжици)
2-3 щипки смлян сладък червен пипер (може лют на върха на ножа, ако предпочитате)
сол
Начин на приготвяне:
Обелете лука, накълцайте го ситно.

Задушете го в малко в олиото за 10 минути на слаб огън. Налейте и 3-4 супени лъжици вода, подсолете. Разбърквайте често.

Чукнете яйцата в купа, като сте стараете да не повредите жълтъците, те трябва да се запазят цели.

След това изсипете върху лука, сложете сол на вкус и нека всичко се приготвя на слаб огън, без да разбърквате. Периодично разклащайте съда.

Щом белтъците стегнат, поръсете със смлян червен пипер и свалете ястието от котлона.

Добър апетит!
Снимки: russianfood.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени яйца с кайма и домати
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с пилешко филе и чушки
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Задушени яйца по гръцки
- Яйца на очи с лук и бекон
- Пълнени панирани яйца





Коментари към Яйца на очи с лук и червен пипер