Яйца карбонара (с пет сирена, бекон и домати)

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 40 грама бекон
- 1/2 домат
- 2 филии хляб
- по 10 грама сирене рокфор, пармезан, моцарела
- 20 грама крема сирене
- 100 милилитра готварска сметана с висока масленост (33%)
- черен пипер, зехтин и сол на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете всички сирена и сметаната, поставете съда на бавен огън. Продуктите ще се разтопят и сосът започне да къкри. Бъркайте, без да спирате до еднородност на консистенцията.
Запържете бекона, яйцата изпържете в отделен тиган.
Обелете домата, подправете го с черен пипер, сол, полейте със зехтин и запечете във фурната за 5 минути (предварително я загрейте на 180 градуса).
Извадете яйцата в чиния, полейте ги със соса от сирената, върху него сложете парченцата бекон и поднесете ястието с доматена аранжировка и хляб.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: the-challenger.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Задушени яйца по гръцки
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Пържени яйца с кайма и домати
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Яйца с кашкавал, лук и домати в бекон на фурна
- Пържени яйца с лук
- Яйца на очи с лук и бекон
Коментари към Яйца карбонара (с пет сирена, бекон и домати)