Яйца в доматен сос с нахут и спанак
Яйца в богат доматен сос с нахут и спанак за бърза вегетарианска вечеря. Сервирайте с парче хрупкав хляб.
Необходими продукти:
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 4 чаши бейби спанак, нарязан
- 4 скилидки чесън, наситнен
- 2 чаши консервирани домати
- 1 консерва нахут, изплакнат
- 1/4 чаша готварска сметана
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 4 големи яйца
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана
- 1/2 чаена лъжичка смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в голям тиган на среден огън. Добавете спанака и чесъна. Гответе, като разбърквате, докато спанакът омекне и чесънът започне да покафенява.
Намалете котлона на средна температура. Добавете доматите, нахута, сметаната и солта. Регулирайте топлината, за да поддържате кипене. Разбърквайте често, за да не загори.
Чукнете едно по едно яйцата първо в малка купа, след което пресипете в тигана, като направите малки кладенчета за всяко едно от тях. Поръсете с мащерка. Покрийте и гответе до готовност.
Сервирайте в чиния и поръсете с черен пипер.
Да ви е вкусно!
Източник:
eatingwell.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца в доматен сос с нахут и спанак