Яйца в доматен сос и сирене
Необходими продукти:
- 8 яйца
- 500 гр нарязани домати със сока им
- 150 гр пикантно сирене
- 3 с. л. сметана с масленост 10%
- 1 малка глава лук
- 1 сладка зелена чушка
- 1 с. л. масло
- магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете яйцата твърдо (8 минути) и когато изстинат, разрежете наполовина по дължина. Извадете жълтъците и ги намачкайте с вилица. Настържете сиренето на ситно ренде, половината от него прибавете към жълтъците заедно със сметаната, овкусете със сол и пипер, разбъркайте старателно. Напълнете белтъците с получената смес и ги подредете в огнеупорен съд.
Почистете лука и чушката, нарежете ги на малки кубчета. Запържете на средна температура в продължение на 3 минути. След това прибавете към тях доматите заедно със сока им и изчакайте всичко да заври на силен огън, бъркайки 5 минути до изпаряване на течността. С този сос залейте яйцата. Поръсете с останалото сирене и сложете във фурната за 10 минути при 180 градуса. Готовото ястие поръсете с нарязан магданоз и поднесете, докато е горещо (може и с ориз).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца в доматен сос на тиган
- Оригинални рецепти за яйца шакшука
- Пържени яйца с кайма и домати
- Задушени яйца в легло от лук и домати
- Бъркани яйца с домати, сирене и магданоз
- Пълнени панирани яйца
- Яйца на очи с лук и бекон
- Бъркани яйца с прясно мляко
- Бъркани яйца с чушки и лук
- Яйца на очи с кашкавал и копър
Коментари към Яйца в доматен сос и сирене