Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана

Необходими продукти:
- 4 тънки резена шунка
- 4 чаени лъжички сметана
- 1 малка скилидка чесън, пресована
- 2 чаени лъжички пресни билки по избор /мащерка, босилек, розмарин/
- 4 яйца
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Разпределете шунката, без да допирате резените един до друг и я запечете за около 7 минути.
- Оставете я да се охлади за кратко и нарежете на ситно.
- Смесете сметаната с чесъна. Разбъркайте.
- Пригответе 4 броя гювечета и поставете по 1 чаена лъжичка от чесновата сметана във всяко от тях.
- Разпределете по равно 2/3 от запечената шунка и пресните билки.
- Чукнете по 1 яйце, поръсете с останалата шунка и билки и подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Печете яйцата в продължение на 15 минути или до желаната готовност.
- Поднесете ги топли с препечени филийки хляб и масълце.
Приятен апетит!
Снимка: popsugar.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Яйце в гювече с картофи, бекон и кашкавал
- Яйца на фурна със спанак и швейцарско сирене
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца със сметана на фурна
- Печени яйца с наденица
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
Коментари към Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана