Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана

Необходими продукти:
- 4 тънки резена шунка
- 4 чаени лъжички сметана
- 1 малка скилидка чесън, пресована
- 2 чаени лъжички пресни билки по избор /мащерка, босилек, розмарин/
- 4 яйца
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене.
- Разпределете шунката, без да допирате резените един до друг и я запечете за около 7 минути.
- Оставете я да се охлади за кратко и нарежете на ситно.
- Смесете сметаната с чесъна. Разбъркайте.
- Пригответе 4 броя гювечета и поставете по 1 чаена лъжичка от чесновата сметана във всяко от тях.
- Разпределете по равно 2/3 от запечената шунка и пресните билки.
- Чукнете по 1 яйце, поръсете с останалата шунка и билки и подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Печете яйцата в продължение на 15 минути или до желаната готовност.
- Поднесете ги топли с препечени филийки хляб и масълце.
Приятен апетит!
Снимка: popsugar.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Печени яйца с наденица
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Яйца със сметана на фурна
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
Коментари към Яйца в гювече с шунка, чесън и сметана