Яйца в гювече със сирене, грис и спанак
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша пшеничен грис
- 1 чаена чаша пресен спанак
- 2 супени лъжици пресни билки /мащерка, градински чай, естрагон/
- 1/4 чаена чаша настъргано сирене
- 1 скилидка чесън, пресована
- 1 супена лъжица масло
- 4 големи яйца
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и подмажете дъното и стените на 4 гювечета.
- В тенджера сварете пшеничния грис, според указанието на опаковката.
- Добавете пресния спанак и билките, 2 супени лъжици от настърганото сирене и чесъна.
- Разбъркайте и гответе още няколко минути, докато сиренето се разтопи напълно.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус и разпределете сместа в гювечетата.
- Направете гнездо в средата на всяко от тях и внимателно чукнете по едно яйце.
- Печете около 20 минути или до желаната готовност на яйцата. Подправете с черен пипер.
- Поднесете гювечетата топли, гарнирани с останалото сирене и пресни билки.
Приятен апетит!
Снимки: lemonythyme.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Яйца в гювече със сирене, грис и спанак