Ябълков сладкиш със сушени смокини, канела и ядки
Необходими продукти:
75 грама брашно
50 милилитра прясно мляко
500 грама ябълки
1 яйце + жълтък
150 грама захар
60 грама сушени смокини
15 грама настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица бакпулвер
60 грама масло
1 ванилия
50 грама ядки по избор
20 милилитра лимонов сок
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, нарежете на парчета, които почистете от сърцевината със семената. Напръскайте с няколко капки лимоновия сок, прибавете цитрусовата кора и сушените ситно нарязани смокини.
В отделен съд смесете 125 грама от захарта с яйцето и жълтъка. Разбийте до разтварянето на сладките кристалчета и тогава добавете размекнатото масло и прясното мляко.
При брашното изсипете пакетчето ванилия и бакпулвера, след което комбинирайте сухата смес с яйчената. Време е да добавите плодовете и половината от ядките.
Използвайте разглобяема форма за печене. Поръсете дъното й с останалите натрошени ядки, 25 грама захар и канела на вкус. Върху тях равномерно разпределете тестото и изпечете сладкиша във фурната за около 50 минути, градусите да бъдат 180.
Добър апетит!
Снимка: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
АЛОКСИ БАЛСАМ ЗА ОБЕМ И ЖИЗНЕНОСТ 300 мл
ХЕРБИТУСИН БЛИЗАЛКИ ЗА БРОНХИ И ГЪРЛО С ВКУС НА ЗЕЛЕНА ЯБЪЛКА * 4
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълков сладкиш с грис
- Лесен сладкиш с кокосови стърготини и ябълки
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Лечебната комбинация от мед, ябълков оцет и чесън
Коментари към Ябълков сладкиш със сушени смокини, канела и ядки