Ябълков сладкиш със сушени смокини, канела и ядки
Необходими продукти:
75 грама брашно
50 милилитра прясно мляко
500 грама ябълки
1 яйце + жълтък
150 грама захар
60 грама сушени смокини
15 грама настъргана лимонова кора
1 чаена лъжица бакпулвер
60 грама масло
1 ванилия
50 грама ядки по избор
20 милилитра лимонов сок
канела на вкус
Начин на приготвяне:
Обелете ябълките, нарежете на парчета, които почистете от сърцевината със семената. Напръскайте с няколко капки лимоновия сок, прибавете цитрусовата кора и сушените ситно нарязани смокини.
В отделен съд смесете 125 грама от захарта с яйцето и жълтъка. Разбийте до разтварянето на сладките кристалчета и тогава добавете размекнатото масло и прясното мляко.
При брашното изсипете пакетчето ванилия и бакпулвера, след което комбинирайте сухата смес с яйчената. Време е да добавите плодовете и половината от ядките.
Използвайте разглобяема форма за печене. Поръсете дъното й с останалите натрошени ядки, 25 грама захар и канела на вкус. Върху тях равномерно разпределете тестото и изпечете сладкиша във фурната за около 50 минути, градусите да бъдат 180.
Добър апетит!
Снимка: sovkusom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КОКОСОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
БИГДЖИГС ДЪРВЕНА ПОСТАВКА СЪС СЛАДКИШИ BJ187
БИГДЖИГС ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ НА СЛАДКИШИ BJ487
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Диета с ябълки за 7 дни
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Лесен кокосов сладкиш
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Лимонов сладкиш с прясно мляко и масло
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Ябълков сладкиш със сушени смокини, канела и ядки