Ябълков крем брюле с канела

Необходими продукти:
2 ябълки
6 жълтъка
50 грама захар
300 милилитра сметана
1/2 чаена лъжица канела
1/4 чаена лъжица карамфил
За коричката:
1 ябълка
1 супена лъжица лимонов сок
50 грама захар
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете ябълките, отстранете сърцевината им със семената и ги нарежете на кубчета. Сложете ги в тенджера с мъничко вода и поставете на бавен огън. Нека се приготвят в продължение на 10 минути при затворен капак.
Подгответе си 6 подходящи формички за десерта и в тях разпределете плодовете.
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разбийте жълтъците със захарта. Сметаната налейте в тенджера и сложете на котлона да заври. Свалете от огъня и я налейте постепенно при жълтъците със захарта, като бъркате непрекъснато. Добавете и подправките.
Получената смес разпределете във формичките върху ябълките. Подредете купичките в тава, в която налейте гореща вода. Сложете десерта да е пече в продължение на 20 минути във фурната.
Когато е готов, извадете и оставете да се охлади.
Обелете и нарежете на парчета третата ябълка, напръскайте ги с лимонов сок и подредете по повърхността на десерта, поръсете със захар. Остава само да карамелизирате с горелка за целта.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Черни ябълки Диамант се предлагат на пазара, но никой не ги желае
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Морковено пюре с маскарпоне и канела
- Ябълков десерт със стафиди и орехи
- И канелата защитава сивото вещество
- Десерт от извара и грис със стафиди
Коментари към Ябълков крем брюле с канела